Rostiçeri i vjeshtës: Përhapja e shpejtë e kungullit

Lutja / Foto: Pexels

Rajoni Emilia-Romagna i Italisë është i mbushur me kunguj në vjeshtë. Prandaj nuk është për t'u habitur që popullsia vendase e adhuron kungullin si një përbërës në pjatat e tyre të ëmbla dhe të shijshme.

Zuka sfanta, ose kungull i grimcuar në italisht, është emri i një përhapje kungulli popullor që hahet në të gjithë Italinë. Është veçanërisht popullor në komunitetin hebre dhe po përgatitet për festimin e festës së rëndësishme hebraike të Rosh Hashanah.

Kungull
Foto: Pexels

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1,5 kg kobocha ose kungull muskant
  • 3 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë
  • ½ l ujë
  • një grusht borzilok të freskët
  • një grusht majdanoz të freskët
  • kripë dhe piper nëse dëshironi

përgatitja:

Qëroni kungullin, hiqni farat dhe priteni në kubikë më të vegjël.

Ngrohim vajin e ullirit në një tigan të madh dhe kaurdisim në të qepën e grirë. Shtoni copat e kungujve dhe skuqini për pak. Hidhni gjysmë litër ujë mbi kungull. Shtoni kripë ose piper sipas shijes, më pas shtoni borzilokun e grirë dhe majdanozin.

Gatuajini edhe për rreth gjysmë ore, derisa kungulli të jetë i butë sa të bëhet pure me pirun. Grini kungullin dhe shtoni erëza shtesë nëse dëshironi.

Shërbejeni përhapjen e kungujve me bukë buke ose krisur.

Ju bëftë mirë!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës