Elixir në një tas: supë vjollce

Foto: Unsplash

Ndërsa ditët po bëhen më të ftohta, lloje të ndryshme supash dhe gjelle janë gjithnjë e më shpesh pjesë e tryezës sonë. Kombinimi i disa llojeve të perimeve me rrënjë e bën këtë supë ngjyrë vjollce një eliksir natyral që do të ushqejë trupin tonë dhe do t'i japë atij energji.

Foto: Unsplash

Veçanërisht rekomandohet në këtë periudhë kur mbretërojnë ftohjet dhe viruset.

Përbërësit:

- 100 g karrota
- 100 g patate
- 100 g lakër të kuqe
- 100 g panxhar
- 100 g qepë
- 1 lugë gjelle piper i kuq
- 1 lugë miell

përgatitja:

Të gjithë përbërësit priten në kubikë të vegjël. Panxhari hidhet fillimisht në një enë me ujë dhe zihet për 20 minuta përpara se të shtohen pjesa tjetër e përbërësve. Supa zihet derisa perimet e ndryshme të zbuten bukur dhe të lëshojnë lëngun dhe ngjyrën e tyre natyrale, sigurisht që do të dominojë panxhari.

Ndërsa perimet ziejnë në një tigan me pak vaj, bëhet një spërkatje me një lugë miell dhe piper të kuq dhe hidhet sipër supës së gatuar. Ziejeni edhe pak për ta kombinuar me salcën. Shërbehet me salcë kosi.

Ju bëftë mirë!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës