Elixir në një tas: supë vjollce
Ndërsa ditët po bëhen më të ftohta, lloje të ndryshme supash dhe gjelle janë gjithnjë e më shpesh pjesë e tryezës sonë. Kombinimi i disa llojeve të perimeve me rrënjë e bën këtë supë ngjyrë vjollce një eliksir natyral që do të ushqejë trupin tonë dhe do t'i japë atij energji.
Veçanërisht rekomandohet në këtë periudhë kur mbretërojnë ftohjet dhe viruset.
Përbërësit:
- 100 g karrota
- 100 g patate
- 100 g lakër të kuqe
- 100 g panxhar
- 100 g qepë
- 1 lugë gjelle piper i kuq
- 1 lugë miell
përgatitja:
Të gjithë përbërësit priten në kubikë të vegjël. Panxhari hidhet fillimisht në një enë me ujë dhe zihet për 20 minuta përpara se të shtohen pjesa tjetër e përbërësve. Supa zihet derisa perimet e ndryshme të zbuten bukur dhe të lëshojnë lëngun dhe ngjyrën e tyre natyrale, sigurisht që do të dominojë panxhari.
Ndërsa perimet ziejnë në një tigan me pak vaj, bëhet një spërkatje me një lugë miell dhe piper të kuq dhe hidhet sipër supës së gatuar. Ziejeni edhe pak për ta kombinuar me salcën. Shërbehet me salcë kosi.
Ju bëftë mirë!