Ish-deputeti Korubin kërkon të mos “mbahen” vendet e punës të zyrtarëve

Nikica Korubin, Foto: MPB

Ish-deputetja Nikica Korubin beson se përveç apanazhit duhet të rishikohen të gjitha privilegjet që u takojnë kryetarëve të komunave, deputetëve, ministrave, kryeministrave dhe kryetarëve, por edhe anëtarëve të organeve rregullatore, gjyqtarëve kushtetues, drejtorëve.

Korubin pyet pse kur flasim për apanazhin, si model kompensimi financiar, nuk flasim për anën tjetër të medaljes, pra mundësinë ligjore për punësimi i fjetur dhe pse ky opsion ekziston fare për personat e zgjedhur dhe të emëruar. Sipas saj, pjesa tjetër në punë është përgjigja pse shumica e deputetëve, këshilltarëve, ministrave vijnë nga shëndetësia dhe arsimi.

- Punësimi i fjetur zgjat shumë më shumë se apanazhi, mund të jetë një, katër, tetë vjet dhe nuk ka kufi, ashtu siç nuk ka kufi apo kohëzgjatje të asnjë pozicioni, përveç atij presidencial, që sjell privilegje të përhershme. . Nuk shoh njeri të brengoset se dhjetëra e qindra vende janë në bllokim dhe ndërkohë askush nuk mund të kryejë funksionin e rëndësishëm shëndetësor, arsimor apo ndonjë funksion tjetër, sepse vendi është i “rezervuar” për dikë që ka pranuar vullnetarisht një funksion. dhe "Në një ekonomi tregu, ai duhet të riaplikojë për atë ose një punë tjetër," tha Korubin.

Sipas saj, nëse do të ngrihet çështja e punësimit të fjetur, do të shihet se cilët janë vërtet të privilegjuarit dhe cilët kanë “siguruar” një punë që i pret me shpenzimet dhe shpenzimet tona reciproke.

"Ajo sinergji e përsosur është një nga sekretet e funksionimit klientelist të partive dhe të sistemit partokratik që kap dhe shkatërron funksionalitetin e shtetit," tha Korubin. kishte një garanci dhe mbrojtje. Dhe a nuk është kjo një bazë për të diskriminuar të gjithë të tjerët?

Video e ditës