Një shpërthim shijesh: Kunguj të njomë të mbushur me mish qengji dhe bulgur
Ndërsa shumica prej jush mund të jenë mësuar me specat tradicionalë të mbushur, ndonjëherë ia vlen të eksperimentoni në kuzhinë.
Këtë рецепт për kungull i njomë i mbushur me mish qengji, bulgur, domate dhe patëllxhan do t'ju çojë në një udhëtim gastronomik krejtësisht të ndryshëm, shija e të cilit do të dëshironi të riktheheni përsëri.
Përbërësit e nevojshëm:
– 4 kunguj të njomë me madhësi mesatare
– 60 g bulgur
– 300 gr mish qengji të grirë
- 1 qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 2 kërcell selino
– 6 kajsi të thata, të grira hollë
– 1 domate e mesme, e prerë në kubikë, pa fara
– 1 patëllxhan i vogël i prerë në kubikë
- 1 tufë majdanoz
- 200 g djathë deleje të grirë
përgatitja:
Prisni qepën, më pas bishtat e majdanozit dhe më pas selinon. Në një tigan të veçantë skuqim domatet në pak vaj. Çdo gjë, përveç patëllxhanit dhe mishit të qengjit, skuqet në pak vaj ulliri. Kur perimet të jenë skuqur pak, shtoni mishin e mishit të grirë dhe kriposini. I zbrazni kungujt, i grini nga brenda dhe i shtoni te perimet e tjera. Kur lëngu nga mishi dhe perimet të jetë pakësuar pak, shtoni kajsitë e grira, domatet e grira dhe patëllxhanin. Skuqini për rreth 35-40 minuta. Shtoni ujë herë pas here, por jo shumë, duhet të skuqet në lëngjet e perimeve dhe mishit. Kungulleshkat i mbushim me mbushjen e përgatitur më parë, i spërkasim me djathin e deleve dhe i pjekim në furrë në temperaturën 180 gradë për rreth 20-30 minuta.