Ish-ministrat Dimitrov, Carovska dhe Hoxha do të marrin apanazh

Nikola Dimitrov, Mila Carovska dhe Arijanit Hoxha / Foto: Kolazh në Kupën e Botës

Nikolla Dimitrov, Mila Carovska dhe Arijanit Hoxha Janë ish-ministrat që do të marrin apanazh pasi Hoxha u largua nga Qeveria e Zoran Zaevit dhe Dimitrov dhe Carovska nuk u bënë pjesë e Qeverisë së re të Dimitar Kovaçevskit. Në qeverinë e re, bashkë me kryeministrin, gjithsej tetë ministra nuk u bënë pjesë e qeverisë së re. Ministrat e të cilëve pas marrjes së detyrës ishin në gjendje të fjetur tashmë janë kthyer në vendet e mëparshme, ndërsa nga ish-ministrja e Mbrojtjes Radmila Shekerinska nuk kemi marrë përgjigje nëse do të kërkojë t'i jepet e drejta për të marrë kompensim në lartësinë e pagës dhe çfarë funksionon tani.

Dimitrov ka konfirmuar për “Shtypin e Lirë” se do të kërkojë apanazh.

- Me hyrjen në Qeveri e kam anuluar angazhimin në një institut ndërkombëtar në Paris dhe jam një person që jetoj me rrogë. Unë nuk jam nga ata njerëz që pavarësisht punës kanë biznese. Derisa të organizohem do të përdor apanazh”, tha ish zëvendëskryeministri për Integrime Evropiane Dimitrov.

Ish-ministri i Arsimit Mila Carovska ai vetëm shkurt u përgjigj se do të përdorte apanazhin, por nuk morëm përgjigje se ku po planifikonte një angazhim pune.

Ish-ministrat e Punës dhe Çështjeve Sociale, Shëndetësisë dhe Kulturës janë kthyer tashmë në punët e tyre të vjetra. Jagoda Shahpaska, Venko Filipçe dhe Irena Stefoska.

Shahpaska na tha se pas ministrisë, sot është dita e parë e saj e punës në zyrë.

- Nuk do të përdor apanazh. Vendi im i punës ishte i fjetur. Tashmë jam duke punuar në zyrën në Shtëpinë e Shëndetësisë në Pehçevë. Më pëlqen - thotë Shahpaska

И Stefoska konfirmoi se kur u bë ministre puna e saj ishte në gjumë dhe se ajo tashmë ishte duke punuar.

- Jam profesor ordinar në Institutin e Historisë Kombëtare dhe tashmë jam në punën time të vjetër. Jam shumë e lumtur – na tha Stefoska.

Filipçe, ndërkaq, së fundi ka informuar se është rikthyer në Klinikën e Neurokirurgjisë dhe as ish-kryeministri Zaev nuk do të kërkojë apanazh. Ai tha se do të punonte për një nga kompanitë e tij.

Video e ditës