Bllokadë njëorëshe në rrugën Novaci – REK “Manastir” pas aksidentit ku mbeti i vdekur një banor i Novacit.

Foto: Vaska M. Mladenovska/Sloboden Pechat

Banorët e Komunës së Novacit sot organizuan protestë paralajmëruese me bllokim të rrugës së Novacit REC “Manastir”, në të cilën u shprehën të revoltuar për aksidentin e rëndë trafiku të ndodhur të premten, në të cilin një banor i Novacit, i moshës 71 vjeçare. , i cili drejtonte një traktor, është përplasur nga një mjet i rëndë që udhëtonte në këtë rrugë.

- Iniciatorë të kësaj proteste janë të rinjtë nga Komuna e Novacit të cilët janë të revoltuar dhe të pakënaqur me gjithçka që ka ndodhur në periudhën e fundit dhe sidomos pas ngjarjes tragjike në të cilën humbi jetën banori ynë. Fqinji ynë humbi jetën pas aksidentit që ndodhi të premten, kur një kamion u përplas me traktorin që drejtohej nga fqinji ynë të cilin e varrosëm dje. Një ditë më parë, një fëmijë i vogël që udhëtonte me biçikletë u godit vetëm pak metra larg. Ne si banorë të Novacit çdo ditë jemi të ekspozuar ndaj rrezikut nga trafiku i rënduar i kamionëve të lehtë dhe të rëndë që kalojnë në këtë rrugë. Kamionët që lëvizin nga dhe për në REK "Manastir" dhe bartin thëngjill, nuk ngrihen siç duhet por lëvizin me shpejtësi më të madhe dhe për këtë arsye jeta jonë është në rrezik. Me këtë protestë, përveçse duam të shprehim revoltën tonë, kërkojmë që të përshpejtohet procedura për ndërtimin e rrugës alternative rreth fshatit dhe kërkojmë nga autoritetet vendosjen e sinjalizimit të përshtatshëm të trafikut të lehtë horizontal dhe vertikal dhe kamerat rrotulluese. do të regjistrojnë shpejtësinë me të cilën lëvizin kamionët. Në të njëjtën kohë kërkojmë që të vendosen kontrolle të rregullta policore - tha Daniel Petrevski, një nga iniciatorët e protestës.

Susana Talevska, nusja e banores së ndjerë të Novacit, e cila ishte në protestë me shumë emocione, kërkoi që të pranohen kërkesat e banorëve të Novacit dhe në fund të vendoset rregull në kaosin e trafikut që po ndodh në rruga Novaci-REK “Manastir”.

- Ky problem që dëgjojmë në qendër të Novacit nuk është i djeshëm. Duhet të vihet rendi sepse në këtë rrugë çdo ditë lëvizin mbi 200 kamionë të rëndë të ngarkuar me thëngjill, theksoi në protestë kryetari i komunës së Novacit, Stevçe Stevanovski.

- Institucionet që vendosën të furnizonin termocentralet me qymyr në këtë mënyrë duhet të kishin menduar gjetjen e një zgjidhjeje alternative të trafikut. Si kryetar i komunës së Novacit, do të angazhohem që në të ardhmen të ndërtojmë një rrugë të re që do të lidhë Manastirin me REC dhe do të shmanget qarkullimi i kamionëve të rëndë nëpër Novaci - tha kryetari Stevanovski në protestë.

Në lidhje me protestën e banorëve të Novacit, SHA ESM ka lëshuar një deklaratë zyrtare në të cilën thuhet:

- E kuptojmë plotësisht shqetësimin e banorëve të Novacit për sigurinë e qarkullimit që zhvillohet në rrugën rajonale që kalon nëpër fshat. Ngjarja e fundit tragjike në të cilën pësoi një banor i Novacit duhet të jetë vërtet e fundit. Shprehim keqardhje të thellë dhe ngushëllim për familjen e viktimës.

REC "Manastir" ndërmori hapa konkretë dhe mbajti një takim me operatorët ekonomikë që kryejnë transportin e thëngjillit në Kombinat, në të cilin u theksua se siguria e qytetarëve është prioritet. Fabrika do të bëjë gjithçka brenda mundësive të saj për të parandaluar ndodhi të ngjashme në të ardhmen.

U bëjmë thirrje banorëve të Novacit të cilët çdo ditë e shfrytëzojnë rrugën rajonale Novaci - Manastir, si dhe të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion në këtë rrugë, që t'i përmbahen sinjalistikës së komunikacionit të vendosur, si dhe kushteve të rrugës. I jemi mirënjohës për angazhimin e vazhdueshëm të policisë maqedonase, e cila shpeshherë kontrollon lëvizjen e automjeteve në këtë pjesë, dhe inkurajojmë policinë që të sanksionojë edhe më shpesh dhe më rigorozisht drejtuesit e pakujdesshëm.

REC “Bitola” është partner i komunitetit lokal të fshatit Novaci për më shumë se 40 vjet dhe përfaqëson jo vetëm burimin më të madh të energjisë elektrike në vend, por edhe burim jetese dhe jete për Novacin. Jemi të bindur se me përpjekje të përbashkëta do ta kalojmë këtë sfidë - thuhet në njoftimin e SHA ESM.

 

Traktoristi ka goditur një të mitur në Kumanovë dhe ka ikur

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës