Edith Piaf takoi të riun Theo kur ajo ishte në fund: Ai qëndroi me të deri në vdekje

redakto piaf
Edith Piaf / Foto: Printscreen YouTube

I vetmi Edith Piaf ishte një grua për të cilën psherëtiu gjithë bota. Këngët e saj ngjallin emocione edhe sot, por shumë nuk e dinë që jeta e saj nuk ishte aq e thjeshtë.

Francezja ka pasur momente kaq të lumtura, por edhe aq tragjike në jetën e saj. Ajo humbi vajzën e saj, një njeri të dashur, dhe gjithashtu luftoi me depresionin për shumë vite.

“Në fund të fundit, ne nuk kemi asnjë kontroll mbi jetën tonë. "Guximi qëndron në marrjen e rrugës tuaj deri në fund," tha një herë Edith Piaf.

Mbretëresha e këngës në vitet e fundit të jetës së saj ishte fizikisht e brishtë, e rraskapitur, por jeta atëherë
i përgatiti një surprizë tjetër.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga Život (@tyzdennikzivot)

Më pas Edith takoi dashurinë e saj të fundit, këngëtarin dhe aktorin francez, por edhe parukieren Theofanis Lamboukas i cili ishte 20 vjet më i ri se këngëtarja.

Ata u takuan kur ai e vizitoi në spital dhe i solli një dhuratë nga Greqia në formën e një kukulle. Ai vinte shpesh për ta vizituar dhe në fund i propozoi, por ajo nuk pranoi.

Ai mund të kalonte orë të tëra ulur në piano dhe duke dëgjuar Edith Piaf, dhe nuk i interesonte që ajo të ishte më e madhe se ai, e sëmurë rëndë në atë kohë, pasi mjekët e diagnostikuan me artrit dhe më pas kancer në mëlçi.

“Kam bërë një jetë të tmerrshme, është e vërtetë. Por edhe jeta ime ishte e mahnitshme. “Sepse unë e doja jetën mbi të gjitha”, tha Edith.

Parukierja e re u bë bashkëshorti i dytë i këngëtares. Ata u martuan në një kishë dhe adhuruesit shpejt filluan ta gjykojnë atë se ishte me të për para.

Por Lambukas qëndroi me të për pjesën tjetër të jetës së tij, duke lexuar këngët e saj, duke bërë skica qesharake për të dhe qëndroi me të edhe kur ajo nuk e njihte më. Dashuria e tyre zgjati vetëm 11 muaj.

“Unë nuk e meritova Theo-n tim, por prapë e mora atë”, tha ajo para se të vdiste.

Edith vdiq në ëndërr më 10 tetor 1963 dhe pas vdekjes së saj Theo i la një borxh prej 45 milionë frangash këngëtares. Para vdekjes së saj, asaj i mbaruan paratë për t'i shpenzuar për drogë dhe argëtim. Ajo jetonte në kurriz të të shoqit. Theo vdiq 7 vjet më vonë dhe u varros pranë Edith Piaf.

Video e ditës