Johnson: Nuk është koha për një votim të ri të pavarësisë skoceze

Boris Johnson
Boris Johnson / Foto EPA-EFE / ANDY RAIN

Kryeministri britanik Boris Johnson tha sot se nuk është ende koha për një votim të ri për pavarësinë e Skocisë dhe se Britania është më e fortë si entiteti i vetëm ekonomik.

“Kemi vite që avokohemi që nuk është koha për ndryshime kushtetuese. “Ekonomia jonë është më e fortë falë faktit që jemi bashkë”, tha Johnson.

Kryeministri Skocez Nicholas Sturgeon ka njoftuar se një referendum i dytë i pavarësisë skoceze është planifikuar për në tetor të vitit të ardhshëm, duke premtuar se do të ndërmarrë veprime ligjore për të siguruar një votim nëse qeveria britanike përpiqet ta bllokojë atë.

Skocia votoi kundër pavarësisë britanike në një referendum në shtator 2014.

Video e ditës