Xhaferi ka caktuar seancën për shfuqizimin e qeverisë së Przinit për 10 shkurt

Talat Xhaferi

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi Më 10 shkurt ai e caktoi seancën në të cilën në mesin e 11 pikave është edhe propozimi i VMRO-DPMNE-së për shfuqizimin e të ashtuquajturës Qeveri të Përzhinit, njoftojnë Kuvendi.

Projektligji për ndryshimin e Ligjit për Qeverinë me procedurë të shkurtuar në seancën e 62-të të Kuvendit është vendosur si pika e pestë dhe deri më tani si propozues janë nënshkruar vetëm deputetët e VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit.

Edhe pse partitë më të mëdha politike LSDM dhe BDI nuk e kundërshtojnë shfuqizimin e qeverisë teknike, megjithatë do të jetë më e qartë nëse partitë në pushtet do ta nënshkruajnë propozimin e VMRO-DPMNE-së.

LSDM dhe BDI konsiderojnë se shfuqizimi i Qeverisë së Përzhinit duhet të bëhet me konsensus të katër partive nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhinës. Me një qëndrim të tillë ka dalë edhe kryetari i Kuvendit Xhaferi.

Video e ditës