Lëvizja BESA pranon propozimin francez: Kur të hapet kushtetuta, hiqni “20%” dhe shkruani gjuhën shqipe.

Lëvizja BESA / Foto: Arkivi i Shtypit të Lirë

Lëvizja BESA është njoftuar nga Qeveria për propozimin francez dhe në përputhje me vendimet e partisë, Lëvizja BESA konfirmon edhe një herë se do të pranojmë çdo propozim që hap rrugën për integrim në BE dhe se nuk do të dëmtojë interesat e Shqiptarët në vend, thanë nga Besa.

Nga aty theksojnë se po ndjekin me vigjilencë situatën aktuale politike në vend, veçanërisht në drejtim të zhbllokimit të procesit të integrimit evropian të vendit sipas propozimit francez, dhe theksojnë se integrimi i vendit në Bashkimin Evropian është opsioni i vetëm pa asnjë alternativë tjetër për të ardhmen e Maqedonisë së Veriut.

Duke qenë se propozimi francez përfshin hapjen e Kushtetutës dhe futjen e amendamenteve, BESA thekson se ai moment mund të shfrytëzohet për një tjetër korrigjim të aktit më të lartë në vend.

-Gjithashtu, duke qenë se propozimi francez në vetvete nënkupton ndryshime kushtetuese, ne për të treguar qëndrueshmëri politike që nga hapja e fundit e kushtetutës, do të kërkojmë që terminologjia "gjuhë e folur nga më shumë se 20% e popullsisë" të korrigjohet në Kushtetuta dhe zëvendësimi me termin “gjuhë shqipe”, beson Besa.

Nga aty theksojnë se Qeveria nuk ka kapacitet, kredibilitet dhe legjitimitet për të menaxhuar vendin dhe kërkuan organizimin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.

Video e ditës