Dymbëdhjetë pacientë vdiqën dhe 1.172 raste të reja me Covid-19 ditën e kaluar

Foto: Shtypi i Lirë / Risto Pejovski

Ministria e Shëndetësisë bën me dije se, sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, në 24 orët e fundit janë kryer 4.021 analiza dhe Janë regjistruar 1.172 raste të reja me KOVID-19, në: Shkup - 629, Manastir - 109, Kumanovë - 64, Ohër - 53, Shtip - 36, Tetovë - 35, Kavadar - 30, Veles dhe Kërçovë - 27, Prilep - 25, Strumicë - 24, Gostivar - 23, Resnjë - 20, Gjevgjeli - 19, Struga - 11, Negotino - 9, Sveti Nikole - 7, Kriva Palanka dhe Bogdanci - nga 5, Koçani - 3, Radovishi dhe Vinica - nga 2, Berovë, Dibër, Vallandovë, Kratovë, Krushevë, Demir Hisar dhe Dojran - nga 1.

Nga numri total i pozitivëve (1.172), janë regjistruar 145 riinfeksione.

U regjistruan 553 pacientë të rikuperuar nga: Manastiri - 144, Prilepi - 65, Shkupi - 53, Kumanova - 40, Kavadari - 24, Shtip - 22, Velesi - 20, Gjevgjelia dhe Koçani - 19, Radovishi - 18, Tetova - 14, Kërçova dhe Negotina - një. 13, Kriva Pallanka dhe Bogdanci - 10, Gostivari dhe Sveti Nikola - 9, Dellçeva - 8, Demir Hisari - 7, Resnja dhe Valandova - 5, Krusheva, Makedonski Brod dhe Pçeçeva - 4, Strumicë, Berova, Kratovë dhe Probishtip - 3, Vinica dhe Makedonska Kamenica - nga 1.

Gjatë 24 orëve të fundit Janë regjistruar 12 vdekje: gjashtë nga Shkupi (65, 69, 70, 78, 83 dhe 84), 3 nga Manastiri (32, 72 dhe 79) dhe nga një i vdekur nga Velesi (30), Ohri (63) dhe Prilepi (62). Personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Sipas Regjistrit të të Vdekjeve me Diagnozë KOVID-19 nga Moj Termin, raportohet për një person të vdekur nga Strumica (59) vdiq më 15.01.2022, në spital.

Nga numri i përgjithshëm i vdekjeve (n = 13), pesë persona janë vaksinuar plotësisht.

Janë bërë 4.021 test përmes: ISHP-358, QSHP Shkup-72, QSHP Manastir-65, QSHP Prilep-0, QSHP Tetovë-15, QSHP Kumanovë-46, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laborator Kozle -0, UK Pulmonology with Allergology -0, CGH September 8-0, Institute of Microbiology-163, Jean Mitrev (Philip II) -155, Avicenna-112, Biotek-207, Sistina-104, laborator Laor-204, Sinlab- 0, Remedika-17, Fertility-106, Genea-11, Nikob Lab-484, VFV Medical-69, Eli Medika-29, Royal Medica-0, Spektra-MM-0, Rapid Lab-21, Zan Mitrev Strumica –18 , Nova Lab Diagnostics – 3, Ramus-0, PHI dhe PHI (test i shpejtë) - gjithsej 1.762.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.727.856 testime të Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 250.876, të shëruarve 223.606, të vdekurve 8.166 dhe të rasteve aktive 19.104.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve të infektuara (gjithsej), raste aktive (gjithsej)
Shkup 113182, Aktiv 10286
Kumanovë 14095, Aktiv 731
Prilep 12226, Aktiv 999
Tetovë 11854, Aktiv 352
Manastir 11591, Aktiv 1599
Gostivar 8436, Aktiv 272
Kavadarci 8128, Aktiv 451
Veles 7983, Aktiv 350
Ohër 7590, Aktiv 616
Shtip 7222, Aktiv 313
Strumica 6806, Aktiv 413
Kërçovë 4693, Aktiv 290
Kochani 4388, Aktiv 200
Struga 4190, Aktiv 215
Gjevgjeli 3372, Aktiv 293
Negotino 2881, Aktiv 179
Sveti Nikole 2297, Aktiv 111
Resnjë 2156, Aktiv 217
Kriva Palanka 2110, Aktiv 114
Radovish 2072, Aktiv 205
Delçevo 1627, Aktiv 113
Berovo 1572, Aktiv 81
Dibër 1481, Aktiv 16
Vinica 1232, Aktiv 36
Valandovo 1226, Aktiv 144
Probishtip 1217, Aktiv 51
Kratovo 846, Aktiv 53
Krushevo 781, Aktiv 147
Bogdanci 781, Aktiv 66
Demir Hisar 724, Aktiv 61
Makedonski Brod 601, Aktiv 39
Makedonska Kamenica 465, Aktiv 32
Demir Kapija 462, Aktiv 24
Pehçevo 392, Aktiv 23
Dojran 197, Aktiv 12

Video e ditës