Dy punonjës të Ministrisë së Punëve të Jashtme nuk e kanë kaluar vettingun

Bujar Osmani / Foto: Facebook, Bujar Osmani

Rezultatet fillestare nga fillimi i vettingut të diplomatëve në Ministrinë e Punëve të Jashtme tregojnë se kontratat e punës të dy personave do të përfundojnë sepse nuk kanë certifikatë sigurie nga shërbimet e sigurisë, informoi sot Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani.

- Një personi gjatë kontrollit të statusit të sigurisë iu refuzua kërkesa për një certifikatë sigurie dhe nuk kaloi filtrin e parë. Unë nuk kam marrë një shpjegim për arsyet e refuzimit, dhe është filluar një procedurë për përfundimin e punës. Një person tjetër përdori një certifikatë të papërshtatshme. Dhe ai nuk e kalon vettingun fillestar dhe ai ndërpritet për punësim. Mund të konkludohet se dy persona nuk e kanë kaluar vettingun, tha Osmani në një pyetje të gazetarit në konferencën e sotme për shtyp në selinë e partisë së tij mëmë BDI në Shkup.

Ai vuri në dukje se ky nuk është grupi i diplomatëve për të cilët Armenia ka lëshuar një urdhër arresti ndërkombëtar përmes Interpolit.

Si pjesë e kontrolleve të plota, shtoi ai, u arrit në përfundimin se gjashtë persona dështuan të kërkojnë në kohë rinovimin e certifikatave të tyre të sigurisë. Pas indikacioneve se mund të ishte një mbikëqyrje teknike, këtyre njerëzve, thotë ai, iu dhanë shtatë ditë kohë për të korrigjuar këtë gabim dhe për të kërkuar certifikimin e duhur.

- Pas përfundimit të afatit, statusi i verifikimit fillestar për secilën prej tyre do të konsiderohet individualisht dhe në përputhje me rrethanat gjetjet do të vendosen për heqjen e kufizimit dhe kthimin e tyre të plotë në punë ose fillimin e një procesi të përfundimit të punësimit në varësi të asaj se si do të jetë zhvillohet, tha ministri i Jashtëm Osmani.

Burimi: MIA

Video e ditës