Njëzet e një vjet nga vdekja e mbrojtësve në Ljubotenski Bachila

Pllakë përkujtimore për rezervistët e rënë pranë Lubotenski Baçilës/Foto: MPB

Në tri lokacione në komunën e Gjorçe Petrovit sot do të shënohet 21 vjetori i vdekjes së mbrojtësve te Lubotenski Baçila.

Lule do të vendosen në shatërvanin përkujtimor të Tomislav Nastevski-Bumbar, në Memorialin e Veteranëve në Volkovë, ku do të mbahet manifestimi qendror dhe në Memorialin e Veteranëve në parkun rajonal.

Më 10 gusht 2001, një kamion ushtarak shkeli dy mina antitank në rrugën afër Ljubotenski Bachila. Humbën jetën Tome Badarovski, Goce Chankulovski, Branko Janev, Tomislav Nastevski, Marjanço Boshkovski, Ivica Zllatvski, Tome Dimovski dhe Rade Jankovski, pjesëtarë të ushtrisë rezervë.

Video e ditës