Për dy ditë në autobus nuk u bë e mundur mbushja e kartës apo pagimi me telefon, JSP-ja heshti se kishin problem.

Jsp/foto Slobodan Pechat/Slobodan Djuric

Qytetarët e Shkupit që i shfrytëzojnë shërbimet e SHPK-së “Shkupi” dy ​​ditë nuk kanë mundur të paguajnë autobusin me telefon, për shkak se validatorët nuk i kanë lexuar telefonatat në numrin 185, numri përmes të cilit bëhet pagesa elektronike e biletave. Paguhej vetëm me kartelat “Skopska”.

Për ta bërë problemin edhe më të madh, ata që kishin nevojë të mbushnin kartat nuk mundën ta bënin këtë as dje dhe as sot në mëngjes sepse kishte probleme me biletat dhe dyqanet ku mund të bëhet mbushje. Sipas shpjegimit të njërës prej punonjëseve në biletari, ata kanë kaluar gjithë ditën e djeshme me duar të kryqëzuara pasi sipas saj kompania ka pasur problem me lidhjen e internetit (?).

Qytetarët zakonisht mbetën pa asnjë informacion nga JSP se kishte ndonjë problem, ndaj pas disa tentativave të pasuksesshme për të paguar me telefon, të hutuar iu drejtoheshin shoferëve duke kërkuar këshilla se si të vepronin.

Nuk mund të paguaja me telefon, pasi më parë nuk mund të mbushja as kartën. E pyeta shoferin nëse kishte kartë për të blerë në autobus, ai më ofroi vetëm 120 denarë. Unë nuk bleva, me gjithë rrezikun e hyrjes së kontrollorëve. Unë paguaj gjithmonë siç duhet dhe sot në mëngjes, jo për fajin tim, por për probleme me JSP-në, më është dashur të paguaj biletën trefish më të shtrenjtë si “penalitet”. Fatmirësisht shoferi ishte mirëkuptues për të gjithë ne që nuk mund të paguanim dhe nuk insistuam të blinim bileta. Ai pohoi se nuk do të kemi problem me kontrollorët – ka treguar Maria nga Karposhi për “aventurën” e saj të mëngjesit në autobusët e JSP-së.

Problemi në bileta është tejkaluar mëngjesin e sotëm dhe për atë që ndodhi, JSP vendosi të mos përgjigjet, si shumë herë më parë. Deri më tani nuk ka përgjigje në pyetjen se pse nuk i kanë njoftuar qytetarët që i shfrytëzojnë çdo ditë shërbimet e tyre se nuk mund të paguajnë as me telefon dhe as të mbushin kartelën. Ose kishin frikë se nëse do të njoftonin se kishin ndonjë problem, ata pasagjerë që kishin karta të plota elektronike do të shfrytëzonin shansin të hipnin falas të paktën një herë.

Qytetarët nuk kanë asnjë mënyrë tjetër për të paguar biletën për një udhëtim të vetëm, përveç telefonit dhe kartës elektronike. Tash e disa vite, biletat letre për një udhëtim, të cilat kushtojnë 50 denarë dhe që me pompozitet u paralajmërua nga Ndërmarrja publike e qytetit, nuk janë në autobusë për disa vite. Pasi raundi i parë i porositur i biletave të tilla u shit, të tjerët nuk u lejuan më kurrë në autobusë. Pse? - nga JSP nuk përgjigjen. E vetmja biletë e disponueshme në autobus është bileta ditore, e cila kushton 120 denarë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës