Dy qytete britanike mbeten në garë për të pritur Eurovision 2023

Tifozët e Eurovizionit me logon e Eurovizionit në Kiev, Ukrainë. Edhe pse Ukraina fitoi në vitin 2022, ata nuk do të presin konkursin muzikor në 2023 për shkak të luftës në vazhdim / 17 maj 2017 / Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Përzgjedhja e qytetit pritës për edicionin e 67-të të Eurovision Song Contest, i cili do të mbahet vitin e ardhshëm në Britaninë e Madhe, po hyn në fazën përfundimtare, tha BBC.

Pasi lista e ngushtë e qytetit pritës u reduktua nga shtatë në dy, Glasgow dhe Liverpool mbeten në garë. Fatkeqësisht, Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle dhe Sheffield humbën mundësinë për të pritur konkursin muzikor të vitit të ardhshëm.

Kryetari i komisionit, Phil Harold falënderoi qytetet kandidate për dëshirën e madhe për organizimin e aktivitetit.

"Ne ishim jashtëzakonisht të impresionuar me cilësinë dhe kreativitetin e të gjitha ofertave," tha Harold.

Ai shtoi se Eurovision Song Contest është një ngjarje shumë e vështirë për t'u organizuar dhe Liverpool dhe Glasgow kanë ofertën më cilësore sipas të gjitha kritereve.

Një vendim përfundimtar do të merret "brenda disa javësh", tha BBC.

Britania e Madhe u zgjodh si mikpritëse e këtij konkursi muzikor sepse fituesja e këtij viti, Ukraina, nuk është në gjendje të presë këtë event për shkak të luftës që po vazhdon. Këngëtarja britanike Sam Ryder fitoi vendin e dytë.

Video e ditës