BDI dënoi dhunën: Partitë pro-ruse po zbatojnë agjendën e destabilizimit të Moskës

Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

“Bashkimi Demokratik për Integrim dënon ashpër dhunën dhe incidentet antievropiane që ndodhën sonte në protestën e organizuar nga VMRO-DPMNE dhe Levica para ndërtesës së Qeverisë dhe Kuvendit”, kanë thënë sonte BDI.

“Qytetarët sonte ishin dëshmitarë të përpjekjes për të përsëritur një sulm të ngjashëm ndaj organit më të lartë legjislativ në vend si më 27 prill 2017 nga parti politike dhe individë që nuk mendojnë fare për të ardhmen e qytetarëve dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut. Në momentet vendimtare për vendin, në momentet kur po shkruhet historia dhe po hidhen themelet e rrugës europiane, Bashkimi Demokratik për Integrim siguron institucionet dhe qytetarët se nuk do ta lejojë veten të devijojë nga rruga e euros. - Miqësia amerikane dhe integrimi evropian në çdo moment, thuhet në deklaratë.

“Partitë proruse që udhëheqin protesta të dhunshme kundër integrimit evropian, po zbatojnë axhendën e Moskës për të destabilizuar vendin dhe rajonin, por fatmirësisht këto parti më të vogla nuk kanë mbështetjen e qytetarëve. U bëjmë thirrje partive politike në vend që janë të përcaktuara për Maqedoninë evropiane që të distancohen nga këto agjenda destruktive dhe të punojnë së bashku për integrimin në Evropë me respekt të plotë për karakteristikat identitare, kulturore dhe gjuhësore të të gjithë neve”, shtoi BDI. .

Video e ditës