BDI: Aktivistët e koalicionit Aleancë-VMRO-Levica e inskenuan incidentin

Foto: Free Press / Printscreen

Bashkimi Demokratik për Integrim tha se dënon ashpër sonte incidentet, e cila, sipas partisë, ka ndodhur gjatë “protestave anti-evropiane të nxitura nga elementët prorus në shoqërinë tonë, përfshirë edhe skenarin që u zhvillua sonte në sheshin Skënderbej në Shkup”.

“Incidenti mes aktivistëve të VMRO-së, LEVICA-s dhe Aleancës nuk mund të konsiderohet i paramenduar dhe i planifikuar nga ky koalicion sepse protagonistë ishin pikërisht këto tri parti dhe mbështetësit e tyre. Personi që sulmoi partnerët e tij të koalicionit sonte ka udhëhequr fushatën e VMRO DPMNE-së së bashku me vëllain e tij, ndërsa sot është zyrtar i VMRO-së, drejtor i Higjienës Komunale në Shkup. BDI bën thirrje për qetësi dhe mos nxitje të incidenteve ndëretnike dhe dhunës në protesta”, tha BDI.

Forcat anti-evropiane nuk do të kenë sukses sepse vendi ynë është në NATO dhe qytetarët e duan Evropën”, thuhet në deklaratën e partisë.

Video e ditës