Universiteti Shtetëror i Tetovës anuloi shpalljen për rektor, për të zgjedhur “pa presion nga publiku”

Senati i Universitetit Shtetëror të Tetovës në seancën e sotme ka marrë vendim që ta anulojë shpalljen aktuale për zgjedhjen e rektorit për mandatin 2023-2026, të publikuar më 18 maj 2023 dhe të shpallë shpallje të re.

Si arsye të vendimit, DUT përmend dëshirën që zgjedhja e rektorit të kryhet pa presion nga publiku”.

Në njoftim thuhet se procedurën për zgjedhjen e rektorit do ta kryejë Komisioni Zgjedhor i Universitetit, i cili është themeluar nga Senati i Universitetit. Edhe pse Senati ka të drejtën e autonomisë në vendimet për zgjedhjen e rektorit, në njoftim theksohet se kriteret që do të përfshihen në shpalljen e re do të jenë vetëm ato të renditura fjalë për fjalë në Ligjin për Arsimin e Lartë.

Me këtë vendim, Senati i DUT-së “përpiqet të garantojë integritetin institucional dhe të kryejë zgjedhjen e rektorit pa ndikim nga palët e treta”, tha universiteti.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës