Shteti i Serbisë mori pronësinë e "Transportgas", duke fituar kështu një operator të pavarur të gazit

Foto: MIA

Ministrja e Minierave dhe Energjisë, Zorana Mihajlovi vetëm, sot me drejtorin e "Srbijagas", Duashaan Bajatovi ,, nënshkroi një marrëveshje me të cilën pronësia e "Transportgas" transferohet nga "Srbijagas" në Republikën e Serbisë, raporton MIA nga Beogradi.

Transportas Serbia Novi Sad është regjistruar për të kryer aktivitetet për transportin e gazit natyror dhe menaxhimin e sistemit për transportin e gazit natyror.

Zorana Mihajloviç tha se nënshkrimi i marrëveshjes është hapi i parë në reformën jo vetëm të "Srbijagas", por edhe të sektorit të gazit në Serbi dhe se Serbia ka marrë një operator të pavarur të gazit, tha zyra e Zëvendës Kryeministrit Mihajlovic.

Ajo tha se 2021 është jashtëzakonisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për energjinë e gjelbër dhe theksoi se termocentralet me gaz do të kenë një rëndësi të madhe për sigurinë energjetike të Serbisë.

- isshtë e rëndësishme të ndërtohen tubacionet kryesore të gazit, të lidhemi me rajonin dhe të bëjmë çmimin e gazit më të qëndrueshëm, si për qytetarët ashtu edhe për ekonominë. Ky vit është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe kur flasim për Serbinë e gjelbër dhe impiantet e energjisë së gjelbër dhe gazit do të kenë një rëndësi të madhe për sigurinë energjetike të Serbisë, tha ajo.

Drejtori i Srbijagas Dusan Bajatovic tha se ishte e rëndësishme për Serbinë të kishte një operator të pavarur transporti.

Bajatovi shtoi se Srbijagas, në bashkëpunim me Qeverinë dhe ministrinë e linjës, do të punojë në mënyrë aktive për të përmbushur kërkesat për gazifikimin e përshpejtuar të Serbisë dhe për të zbatuar planin e ristrukturimit, në mënyrë që të plotësojë kërkesat për hapjen e Cluster 4.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës