Horoskopi i lashtë i Inkave dhe Aztekëve: Cilat janë shenjat “forcat e liga” dhe cilat janë “gjarpërinjtë e fjetur”?

hinka
Foto: Pexels

Nëse bëhet një paralele ndërmjet shenjat e zodiakut mbi Aztekët и Inkasit me ata që njohim sot në rajonin tonë, marrim një horoskop paksa të pazakontë që përshkruan thellësinë e karakterit të çdo personi. “Çdo shenjë ka emrin e vet”, tha ai.Atma".

Lartësimi i Qengjit (Dashit)

Pjesëtarët e kësaj shenje janë shumë fitimprurës, por edhe tejet egocentrik. Mund të jenë edhe pak fëmijë, tepër emocionalë dhe sipërfaqësorë. Ata kanë tendencë të nxitojnë në përfundime. Ata janë liderë të lindur, por kjo prirje e natyrshme mund të prishet nga sulmet e tyre të agresionit dhe nervozizmit të tepruar.

Forcat e Liga (Demi)

Të lindurit e kësaj shenje janë tepër sensualë dhe të ndjeshëm nga natyra. Por nëse e ekzagjerojnë energjinë negative, dhe nuk përpiqen ta neutralizojnë me energji pozitive, mund t'i drejtohen më shumë gjërave sipërfaqësore, pasioneve dhe të mirave materiale. Ata kanë një personalitet të mbyllur nga natyra, janë të qëndrueshëm dhe të prirur për art.

Yjet e bashkuar (Binjakët)

Karakteristikat kryesore të individëve të lindur në këtë shenjë janë si të bardhët dhe të zinjtë - ata priren të kalojnë nga një ekstrem në tjetrin, veçanërisht kur bëhet fjalë për mendimet dhe ndjenjat. Ata janë shumë të paqëndrueshëm, dhe për këtë arsye miq, partnerë ose bashkëpunëtorë të pasigurt. Ata priren të premtojnë një gjë dhe të bëjnë diçka krejtësisht të ndryshme pa u ndjerë në siklet. Nga njëra anë janë të gëzuar dhe të buzëqeshur, dhe nga ana tjetër priren të fshihen, të pikëllohen dhe të tradhtojnë.

Gjarpërinjtë e Fjetur (Kanceri)

Të lindurit në këtë shenjë janë nga natyra shumë të ndjeshëm deri në atë pikë sa të prishin jetën e tyre normale. Ata përpiqen për stabilitet, por shpesh mbartin shqetësime dhe janë të prirur për humor depresiv. Ata janë perceptues dhe ndonjëherë bëjnë gjëra të pavetëdijshme për botën përreth tyre. Kur arrijnë te muri, janë gati për veprim dhe gjëra të mahnitshme.

Kthimi i avionit të zjarrit (Leo)

Pjesëtarët e kësaj shenje janë njerëz të fortë, energjikë, fitimprurës, kokëfortë dhe janë gjithmonë të gatshëm për veprim. Vetë mendimi i mërzisë i tmerron ata. Ata priren të jenë të papërgjegjshëm dhe shumë të dhunshëm. Me fuqinë e vullnetit i mbajnë emocionet nën kontroll, duan të imponohen si mësues në çdo fushë të jetës, janë krijues dhe shpesh shkojnë mirë me të rinjtë se vetja për shkak të natyrës së tyre fëminore.

Nëna Hyjnore (Virgjëresha)

Personat e lindur nën këtë shenjë karakterizohen nga studimi, prirja për përsosmëri dhe pafajësia. Këta janë njerëz racionalë me një strukturë të brishtë, por me intelekt të fortë. Nga ana tjetër, ata mund të jenë të mbindjeshëm, nervoz, të nënshtruar dhe të vegjël. Forca e tyre qëndron në faktin se ata janë më të fortët kur e kanë kohën më të vështirë në jetë.

Shkallët (Peshorja)

Kjo shenjë duket se ndodhet midis qiellit dhe tokës, sikur vazhdimisht në prag të kolapsit ose duke fluturuar drejt qiellit. Të lindurit në këtë shenjë janë të prirur për të filozofuar, shpirtëror dhe pavendosmëri të tepruar. Përveç kësaj, ata mund të jenë tepër të ndjeshëm, të prirur ndaj ekstremeve dhe të sakrifikojnë me vetëdije. Ata përshtaten shpejt, falin lehtësisht dhe kanë zakon të shtrembërojnë të vërtetën.

Lumi në rritje (Akrepi)

Pjesëtarët e kësaj shenje janë si uji që nuk mund të frenohet apo frenohet. Ata janë shumë të vetëdijshëm dhe kanë tendencë të mbajnë sekrete të groposura thellë brenda. Ata janë pasionantë, intuitivë, kokëfortë deri në ekstreme. Ata janë në gjendje të kthehen shpejt nga një ndjenjë dashurie në urrejtje. Ata e duan dhe e kërkojnë lirinë, por kur e kanë, nuk dinë çfarë të bëjnë me të.

Dreri (Shigjetari)

Të lindurit e kësaj shenje janë përgjithësisht shumë gazmorë, të zhurmshëm dhe të ngrohtë nga natyra, edhe pse ndonjëherë dinë të jenë të pasjellshëm dhe nervozë, por nuk e bëjnë me qëllim. Ajo nuk është keqdashëse dhe është e prirur për gjëra intelektuale dhe shpirtërore. Ata shpesh zgjedhin partnerët e gabuar të dashurisë gjatë jetës së tyre dhe në situata të vështira ndonjëherë i zë paniku.

Gjarpër guri (Bricjapi)

Këta janë njerëz të destinuar për sukses. Ata janë të ftohtë dhe studiozë, dhe arsyeja e tyre gjithmonë sundon mbi ndjenjat e tyre. Kur vendosin një qëllim, ata janë të gatshëm të vuajnë dhe nuk pendohen që shpenzojnë aq kohë sa duhet për të. Ndonjëherë ata janë hakmarrës, veçanërisht kur dikush po luan me ndjenjat e tyre. Pjesëtarët e kësaj shenje janë miq besnikë, por të njëjtën gjë presin edhe nga pala tjetër. Ata mund të kenë probleme me dhëmbët, kockat dhe thonjtë gjatë gjithë jetës së tyre.

Koha e ujit (Ujori)

Kjo shenjë përfaqëson kohën e vitit kur uji është më i bollshëm dhe natyra është shumë e paparashikueshme. Personat e lindur nën këtë shenjë priren të reagojnë shpejt dhe janë shumë të paparashikueshëm. Nga njëra anë, ata dinë të tregojnë dashuri për njerëzit që janë krejtësisht të panjohur për ta, dhe nga ana tjetër, janë shumë të ftohtë dhe sipërfaqësorë ndaj fqinjëve. Ata janë shumë inteligjentë dhe të prirur për dominim.

moçal (peshk)

Pjesëtarët e kësaj shenje janë më misteriozët nga të gjithë, ndonjëherë deri në atë masë sa nuk janë të qartë as për veten e tyre. Ata janë të frikshëm, por kjo nuk i pengon ata të provojnë gjithçka. Ata janë shumë imagjinues, por nuk duan ndryshim. Ata priren të tërhiqen dhe të vuajnë edhe pse shpesh nuk e dinë arsyen e vërtetë për këtë. Ata janë tërheqës për njerëzit sepse janë të ndjeshëm dhe intuitivë. Edhe pse dinë të manipulojnë të tjerët për të marrë atë që duan.

Video e ditës