Draçeva, Pintia, Usja me rrethinë për dy ditë pa ujë, qytetarët furnizohen me cisterna

Foto: NP “Ujësjellës Kanalizime”

Që dje Banorët e Draçevës, Pintisë, Usjes janë pa ujë dhe vendbanimet tjera në atë pjesë të komunës së Kisella Vodës për shkak të defekt i gypit të ujësjellësit afër urës në Draçevë, në bulevardin "Boris Trajkovski". Ekipet e "Furnizimi me ujë dhe kanalizimi" Gjatë natës dhe sot po punohet për heqjen e defektit, ndërsa për qytetarët janë vendosur cisterna me ujë të pijshëm dhe teknik deri në zgjidhjen e problemit.

Gjatë riparimit të defektit janë zbuluar disa defekte të tjera në pjesët lidhëse të tubacionit dhe si pasojë e kompleksitetit të terrenit ku punohet lloji i defekteve, riparimi ka vazhduar gjatë gjithë mbrëmjes dhe sot. Për momentin ekipet e NP “Ujësjellës Kanalizime” janë duke rregulluar defektin e katërt dhe do të qëndrojnë në terren deri në largimin e plotë të tij – informojnë nga ndërmarrja publike.

Për qytetarët që jetojnë në atë regjion ofrohen 2 cisterna me ujë të pijshëm dhe 2 cisterna të tjera me ujë teknik të cilat lëvizin nëpër vendbanimet ku ka ndërprerje të furnizimit me ujë, por edhe për të plotësuar nevojat e shkollave dhe kopshteve. Aktualisht dy tanke janë në fshatin Batinci, dy në Dolno Lisiçe, dhe sipas orarit nga ora 12 deri në 13 tymi do të jetë në fshatin Draçevë dhe në Studeniçan, ndërsa nga ora 13 deri në 14 do të ketë dy tanke në. vendbanimi Draçevë dhe në fshatin Morani .

Përveç orarit të dhënë, rezervuarët shtesë do të vazhdojnë të rrotullohen gjatë gjithë ditës, deri në normalizimin e furnizimit me ujë. Faleminderit për durimin e qytetarëve që jetojnë në këtë pjesë të qytetit ku aktualisht është ndërprerë furnizimi me ujë. Ekipet janë në terren dhe po punojnë për eliminimin sa më të shpejtë të defekteve – thonë nga “Ujësjellës Kanalizime”.

Video e ditës