Lejohet organizimi i eventeve në ambiente të mbyllura deri në 50 për qind zënie

festa e pagëzimit festa e dasmës festë argëtuese live
Festimi / Foto: Arkivi i Shtypit të Lirë

Qeveria sot në një seancë në përputhje me situatën aktuale epidemiologjike në vend, me propozim të Komisionit për Sëmundjet Infektive ka miratuar një konkluzion për të lejuar organizimin dhe mbajtjen e seminareve, trajnimeve, kurseve, takimeve, punëtorive, konferencave etj. , në ambiente të mbyllura zënë deri në 50 për qind nga kapaciteti i hapësirës.

Lejohet edhe puna në lokale dhe klube nate – diskoteka, si dhe në objektet hotelierike që janë të regjistruara për festime (festime, dasma, ditëlindje, pagëzime etj.) në pjesën e mbyllur të objekteve deri në 50 për qind të. kapaciteti i hapësirës.

- Lejohet futja e cdo lloj objekti te tipit te hapur dhe te mbyllur, ambjente hoteliere (kafe, restorante, bare, klube nate-disko), ne objektin katering / seksionin ushqimor ne ambjentet hotelierike per akomodim (hotel, motel, bujtina. , konvikt dhe objekte të tjera akomoduese), në pika karburanti, kazino dhe pika baste si dhe lejohet hyrja ku mbahet një ngjarje e çdo lloji tjetër (koncerte, seminare, trajnime, kurse, takime, seminare, konferenca, ngjarje kulturore ose sportive), për vizitorët/të ftuarit/personat, duke poseduar dhe bashkangjitur një nga sa vijon dokumente, tha shërbimi për shtyp i qeverisë.

Burimi: MIA

Nga data 15 nëntor për hyrjen në ambiente do të kërkohet certifikata për dy doza vaksine