Shiu ka shuar zjarret, QKM bën të ditur se nuk ka më aktivë

Zjarrfikësit / Foto: MPB

Aude Qendra e Menaxhimit të Krizave (CMC) raport për nëntë zjarre aktive gjatë ditës dhe natës së kaluar në territorin e Maqedonisë. Nga atje thonë se është shuar zjarri në fshatin Dobraçë të Kumanovës, i cili ishte shkaktuar nga një goditje rrufeje. Nga zjarri u dogjën rreth 1 balona sanë dhe tërshërë dhe ndërhynë një automjet dhe dy zjarrfikës.

Me një automjet dhe tre zjarrfikës nga ora 9:00 deri në ora 10:00 është intervenuar në fshatin Strahojadica, Komuna e Zelenikovës, ku është djegur bimësia e ulët në sipërfaqe prej 1 metra katrorë.

“Kemi ndërhyrë në shuarjen e mbeturinave të djegura dhe gomave të vjetra të veturave në një lokacion afër ish-deponisë Vardarishte në Komunën e Gazi Babës. Në intervenimin e djeshëm nga ora 11:15 deri në orën 14:40 kanë marrë pjesë një automjet dhe tre zjarrfikës”, njofton QKM.

Me një veturë dhe tre zjarrfikës, dje nga ora 13:45 deri në ora 16:45 kanë intervenuar në shuarjen e vegjetacionit të ulët të djegur në fshatin Gradmanci, Komuna e Petrovecit.

“Në periudhën prej orës 12:48 deri në ora 17:00 në afërsi të fshatit Trojkrsti është intervenuar për shuarjen e shtyllës së djegur nga rrjeti i EVN-së dhe traversave prej druri nga hekurudha Prilep-Manastir. Hekurudhat e Maqedonisë janë njoftuar me sugjerim që të bëhet kontroll në vendin ku ka rënë zjarri për të konstatuar gjendjen e infrastrukturës hekurudhore dhe sigurinë në komunikacion. Në intervenim kanë marrë pjesë dy automjete dhe katër zjarrfikës”, thekson QKM.

Me një automjet dhe tre zjarrfikës, dje nga ora 13:10 deri në orën 13:50 kemi ndërhyrë për shuarjen e barit të thatë të djegur në Rr. “8 Marsi” në Ohër.

Dje nga ora 13:03 deri në ora 16:59 është shuar djegia e barit të thatë dhe kashtës përgjatë rrugës në fshatin Tearcë. Në intervenim kanë marrë pjesë një automjet dhe tre zjarrfikës.

Me një automjet dhe gjashtë zjarrfikës dje nga ora 13:54 deri në ora 15:40 kanë intervenuar në shuarjen e barit të thatë të djegur përgjatë magjistrales Tetovë – Shkup.

Mbrëmë nga ora 20:20 deri në orën 20:50, tre zjarrfikës me një automjet kanë ndërhyrë për shuarjen e plehrave të djegura në Rr. “Gjorçe Petrov”, afër tregut “Tush” në Kumanovë.

Video e ditës