Detyrat e Elizabeth II ndryshuan për herë të parë në dhjetë vjet

Mbretëresha Elizabeta II
Mbretëresha Elizabeth II / Foto: Printscreen / Instagram

Mbretëreshë Elizabeta II në të ardhmen do të ketë një vëllim të reduktuar të detyrave zyrtare "pune". "shprehinraportoi se një raport zyrtar nga monarkia i botuar javën e kaluar zbuloi se Mbretëresha ishte hequr nga lista e detyrave që ajo kishte 'duhet të përmbushte' më parë.

Përveç kësaj, 13 pikat që përshkruanin rolin dhe detyrat e Mbretëreshës u ndryshuan në një përshkrim disi më të përgjithshëm.

Lëvizja është e para e këtij lloji në më shumë se 10 vjet dhe ka të ngjarë të jetë një tregues i shëndetit disi në rënie të Mbretëreshës, e cila është 96 vjeç dhe gjithnjë e më shumë e paaftë për të lëvizur.

Ata gjithashtu theksojnë se shumë nga rolet publike të Mbretëreshës janë marrë nga Princi Charles dhe Princi William, të cilët, për shembull, u shfaqën në vend të Elizabeth II në hapjen e Parlamentit në maj të këtij viti.

Një muaj më parë, mbretëresha festoi jubileun e saj platin, pra 70 vjet në krye të monarkisë. Me atë rast u organizua një ceremoni e madhe e cila zgjati katër ditë dhe Mbretëresha mungonte në shumicën e eventeve të programit të ceremonisë.

Video e ditës