Një mjek paralajmëron: Hudhra nuk duhet të hahet në asnjë rrethanë

Foto: Pixabey

Hudhër është i njohur për përfitime të shumta për trupin tonë, kështu që ne shpesh e hamë atë në mënyra të ndryshme. Megjithatë, disa prej tyre nuk rekomandohen fare, paralajmërojnë mjekët.

Veprimi i tij i fuqishëm përdoret nga shumë njerëz për të forcuar imunitetin, në luftën kundër viruseve, por edhe për të ulur presionin e lartë të gjakut. Receta të shumta po qarkullojnë në internet dhe ai paralajmëroi për rrezikun që fshihet pas konsumimit pa kriter. Dr.Ivana Stefanoviq nga Shërbimi Emergjent i Beogradit.

Ky ushqim funksionon:

– antibiotik
– antivirus
– antifungale
– anti-inflamator
– antiparazitare
– antioksidant
– antikancerogjen

– Marrim shumë telefonata nga pacientë që kanë probleme për shkak të tensionit të lartë, por shpesh konstatojmë se nuk kanë marrë terapinë e duhur. Në asnjë rast nuk duhet t'i zvogëloni apo t'i rritni vetë dozat, e sidomos të mos përdorni ilaçe natyrale pa u konsultuar me mjekun - tha Dr Stefanoviq para disa muajsh në programin e mëngjesit të RTS.

Megjithatë, njerëzit gëlltitnin një copë hudhër për të ulur presionin e gjakut dhe kjo linte pasoja të rënda në trup, veçanërisht në stomak.t. E gjithë kjo është shkaktuar nga këshillat krejtësisht të gabuara që qarkullojnë në internet.

“Ne kemi pasur raste kur njerëzit lexojnë këshilla të ndryshme në internet dhe i zbatojnë ato, dhe më pas kthehen me simptoma të ndryshme. Kështu u përhap një recetë, sipas së cilës duhet të gëlltisni një thelpi të tërë hudhër. Kjo rezulton me dhimbje të tmerrshme stomaku, na duhet kohë për të zbuluar se nga vjen dhimbja dhe problemi dhe më pas zbulojmë se ata kanë gëlltitur hudhrën. Kjo mund të çojë në mosfunksionim deri në 48 orë”, paralajmëroi Dr Stefanoviq. Ajo kujton se duhet të konsultoheni me një mjek edhe për mjetet juridike popullore.

Ekspertët, meqë ra fjala, kanë vënë në dukje prej vitesh se është më mirë të hahet hudhra e papjekur e pure, sepse kjo stimulon reaksionin e enzimës në të cilën ajo lirohet. alicinë. Alicina është substanca që është kryesisht përgjegjëse për vetitë medicinale të hudhrës.

Nëse jeni duke e gatuar, futeni në enë para fundit, në mënyrë që të mos ekspozohet në temperatura të larta për më shumë se 10 minuta.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës