DKSB ka nisur një iniciativë për të përcaktuar përgjegjësinë për drejtorin dhe Bordin Drejtues të Akademisë së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë

dksk
KSHPK / Arkivi i fotografive

Komisioni Kundër Korrupsionit njofton sot se është duke nisur një iniciativë për të gjitha institucionet kompetente për të përcaktuar përgjegjësinë për drejtorin dhe Bordin e Drejtorëve të Akademisë për Gjyqtarë dhe Prokurorë Publikë për shkak të shkeljeve të Ligjit për Parandalimin e Korrupsionit dhe Konfliktit të Interesit. , si dhe Kodin Zgjedhor.

- Institucionet kompetente kanë 60 ditë kohë për ta shqyrtuar dhe vepruar për këtë nismë. Kujtojmë se DHPGJS gjatë zgjedhjeve hapi një rast për punësimin në Akademinë e Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publikë, të cilin e konstatuam se ishte në kundërshtim me ligjin dhe kjo u vërtetua praktikisht nga Gjykata Administrative dhe ajo e Lartë Administrative, të cilat e refuzuan ankesën. të Akademisë për gjyqtarë dhe prokurorë publikë, thuhet në njoftimin e DSKSH-së.

Antikorrupsioni konsideron se kjo iniciativë është plotësisht e justifikuar dhe se institucionet kompetente do të veprojnë në përputhje me rrethanat dhe në afatin e paraparë.

Më 19 prill, DHPGJS-ja miratoi një vendim që i propozoi Akademisë së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Publik që të pezullojë procedurën për pranimin e 130 kursantëve deri në përfundim të zgjedhjeve. Vendimi është marrë me katër vota “pro” dhe një “kundër” dhe për të lejohet padi brenda 24 orëve.

Këtë vendim DHPGJS-ja e ka marrë pas kundërshtimit të kandidates për kryetare të VMRO-DPMNE-së, Gordana Siljanovska-Davkova, se Akademia për gjyqtarë dhe prokurorë publikë, në kundërshtim me Kodin Zgjedhor, vendos marrëdhënie pune me kandidatët që vijojnë trajnimin. për gjyqtarët dhe prokurorët publikë.

Pasi Gjykata Administrative la në fuqi padinë e ASJO-së, ankimi u kthye në KKKP për procedim të mëtejshëm.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës