Koshlukov: Greqisë iu deshën 25 vjet për të rregulluar gjeografinë e RSM, ndoshta do të na duhen 25 vjet për të rregulluar historinë

Emil Koshlukov / Foto: Facebook

“Greqisë iu deshën 25 vjet për të rregulluar gjeografinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, ndoshta do të na duhen 25 vjet për të rregulluar historinë. Jo dëshira, por të drejtat e transmetimit e pengojnë BNT1 që për momentin të transmetojë në Republikën e Maqedonisë së Veriut. “Ne në BNT nuk e titrimojmë gjuhën maqedonase. Kështu ka thënë drejtori ekzekutiv i BNT, Emil Koshlukov, në “Dita fillon me Georgi Ljubenov”.

Sipas tij, nëse BNT bën një film për historinë greke, nuk do të bëhet nga BTV dhe Nova, është e rëndësishme për shoqërinë, jo për televizionet komerciale.

“Problemi me Maqedoninë është historia, identiteti maqedonas është produkt i ri. “Mendoj se kabineti po bën gjënë e duhur, asgjë nuk do të ndodhë pa dialog”, shtoi Emil Koshlukov.

Televizioni kombëtar bullgar duhet të mbrojë interesat kombëtare, vendimet politike merren nga politikanët. BNT duhet të bëjë më shumë në lidhje me Republikën e Maqedonisë së Veriut - nuk mjafton vetëm transmetimi i lajmeve, ftimi i një mysafiri. “Nëse bëjmë një “referendum” për këtë temë, nëse bëjmë filma shtesë, nëse tregojmë shembullin grek, kjo do të ndihmojë shoqërinë bullgare të kuptojë më mirë marrëdhëniet me Republikën e Maqedonisë së Veriut, ky është roli i publikut. media”, shtoi ai.

Video e ditës