Dimovski për Osmanin: Imagjino, Bujar, dikush të bën presion që të firmosësh se Gjerg Kastrioti është serb dhe Hasan Prishtina është turk

Ilija Dimovski ka publikuar një letër të hapur për ministrin e Punëve të Jashtme Bujar Osmani në rrjetin social Facebook.

Shkrimin e Dimovskit e publikojmë të plotë:

Bujar Osmani,

I ndjek shfaqjet tuaja dhe vendosa t'ju drejtohem personalisht, jo si ministër, por si Ilia i Bujarit.

Ne kemi folur shumë herë në të kaluarën, e di që nuk do të më kuptoni vetëm nëse nuk keni dëshirë të më kuptoni.

Unë ju njoh personalisht dhe shumicën e bashkëpunëtorëve tuaj nga BDI dhe e di që nuk mund të thoni se nuk i kuptoni fare proceset, të paktën jo mua, por le të jemi të sinqertë dhe të drejtpërdrejtë për hirin tuaj dhe për hir të publikut le të flasim. në lidhje me thelbin dhe jo debatet dhe argumentet sipërfaqësore të marketingut.

Më lejoni t'ju shpjegoj se si janë këto kohë për maqedonasit përmes një shembulli plastik të analogjisë.

Unë do të përdor shembuj me shqiptarët si popull dhe komb, jo për t'u ofenduar apo pajtuar me ata shembuj, por për t'ju treguar juve dhe kolegëve tuaj se çfarë po përpiqeni të tregoni si normale ju bashkë me LSDM-në. është.

Imagjino, Bujar, që dikush të propozon dhe të bën presion dhe ti, aq më tepër, firmos dhe pranon që:

Së pari,

Shqiptarët në Maqedoni nuk janë i njëjti popull me shqiptarët në Shqipëri, ashtu siç shkruhet në “Prespa” se maqedonasit nga Maqedonia dhe maqedonasit nga Greqia nuk kanë asgjë të përbashkët dhe nuk janë të njëjtë.

Së dyti,

imagjinoni të pranoni dhe të nënshkruani që Enver Hoxha e krijoi kombin shqiptar në mënyrë artificiale, siç pretendon Kuvendi Bullgar me Deklaratën e 2019-ës për Titon dhe maqedonasit.

së treti,

ketu mendoi Bujari, si do te ishte qe ti duhet te firmosesh dhe te pranosh qe shqiptaret ne Maqedoni nuk lejohen ta perdorin flamurin shqiptar njesoj si me marreveshjen e perkohshme, e pastaj me "Prespen" ti ndalon dhe bluan ku ka. është një diell maqedonas me gjashtëmbëdhjetë cepa.

Së katërti,

a mund ta imagjinoni një situatë në të cilën ju ose një koleg i BDI-së duhet të pranoni dhe të nënshkruani se Gjerg Kastrioti është serb dhe Hasan Prishtina është turk, siç na ndodh çdo ditë ne maqedonasve falë politikës së dështuar të kësaj qeverie dhe Goce Dellçev, dhe për dhjetëra luftëtarë të tjerë të lirisë maqedonase.

e pesta,

A do te pranoje Bujar te perfshije ne nje marreveshje juridike nderkombetare qe shqiptaret nuk kane asnje origjine ilire apo trashegimi kulturore nga iliret dhe qe psh iliret jane sllave dhe jo shqiptare, ashtu sic pranove me "Prespen" qe ne maqedonasit. nuk kanë origjinë maqedonase dhe se maqedonasit ishin grekë (shih "Prespa", neni 7).

E gjashta,

si do te donit te benit kompromise "te vogla" per kombin dhe historine shqiptare me ata qe cdo dite e vite me rradhe pretendojne se kombi shqiptar eshte artificial dhe i krijuar duke albanizuar turqit, sllavet, vllehet dhe romet ashtu sic negocioni "te vogel" cdo dite kompromise për historinë me ata që kanë këtë qëndrim dhe pretendojnë ndaj neve maqedonasve.
Kështu duken gjërat në prizmin e maqedonasve, nëse doni shikoni dhe dini.

Nuk ia uroj askujt atë që kam shkruar, por as nuk dua që dikush të më bindë se kjo që po ndodh me maqedonasit është e bazuar në vlera normale evropiane, sepse nuk është kështu.

Ndaloni dhe mendoni.

Prandaj, Bujar, shqiptarët e Maqedonisë në këtë rast duhet të qëndrojnë krah për krah me ne maqedonasit, sepse ne maqedonasit jemi populli më i vogël në Ballkan, por shqiptarët janë të dytët dhe të gjithë rreth nesh janë sjellë njësoj ose të ngjashme në histori. , si ndaj nesh ashtu edhe ndaj jush.

Ndaloni të jeni politikan një ditë dhe do ta kuptoni sa gabim e keni.

Ndalo.

Shpresoj që të më kuptoni me mirëbesim dhe të mendoni thellë për veprimet dhe hapat tuaja.

Ndalo.

Pranimi i propozimit francez është një fyerje për maqedonasit, por edhe do ta vonojë atë dhe nuk do ta përshpejtojë procesin e integrimit evropian.

Nëse Qeveria juaj me LSDM-në e pranon këtë propozim, do të na ofendoni ne maqedonasit, por do të vulosni përgjithmonë mundësinë e Maqedonisë për t'u bërë anëtare e Bashkimit Evropian.

Përshëndetje, Elija."

 

 

Video e ditës