Dimitrievski u tha kundërshtarëve që të mos ikin nga debati

Maxim Dimitrievski/Foto: Facebook

Kandidati për kryetar të Lëvizjes ZNAM - Për Maqedoninë tonë, Maksim Dimitrievski, sot publikisht i ka ftuar kandidatët kundërshtar Stevo Pendarovski dhe Gordana Siljanovska - Davkova në duel televiziv, me qëllim që, siç tha ai, t'i ballafaqojë qytetarët me planet dhe programet e tyre. .

Sipas Dimitrievskit, të gjithë kandidatët duhet të jenë të guximshëm për një duel televiziv, veçanërisht "ata nga blloku maqedonas dhe shqiptarë që janë më të favorizuarit në media".

Dimitrievski, i cili pati takime me qytetarë të Zeleno Pazarçes, vlerësoi se kandidatët për president nga partitë më të vogla dhe subjektet tjera janë pothuajse të padukshëm për opinionin dhe fushata nuk është e njëjtë për të gjithë.

- Dua t'u bëj thirrje të gjithë kundërshtarëve të mi, në radhë të parë dy më të favorizuarve nga maqedonasit dhe dy më të favorizuarve nga blloku politik shqiptar, që të mos ikin nga debati, t'u jepet mundësia qytetarëve të dëgjojnë planet dhe vizionet. e të gjithë neve, të themi se çfarë planifikojmë të punojmë nga pozita e kreut të shtetit nëse zgjidhemi. E lus kundërshtarin tim, Stevo Pendarovskin, të dalë në një duel televiziv me mua dhe të përballet me faktet dhe argumentet e tij. Kërkoj edhe nga Gordana Siljanovska - Davkova që të ballafaqojë argumentet me mua dhe me kandidatët e tjerë. Ndryshe do të konsideroj se po ikin nga debati publik sepse nuk kanë çfarë t'u ofrojnë qytetarëve. Në këtë vend, përveç anëtarësimeve partiake, jetojnë edhe qytetarët e tjerë dhe kanë të drejtë të dëgjojnë se çfarë planifikon të arrijë presidenti i ardhshëm nga pozita që do të marrë, theksoi Dimitrievski.

Qytetarët, shtoi ai, nuk e meritojnë “një fushatë kaq jotransparente, selektive dhe të qëllimshme siç është aktualisht”.

- Është e palejueshme që kandidatët për president të cilët janë më të favorizuarit në të gjitha mjetet e informimit publik, t'i ikin debatit publik. Kam ndjesinë se kjo fushatë e përkushtuar po zhvillohet vetëm për dy kandidatë të cilët janë të favorizuar në çdo bazë dhe është mirë për demokracinë dhe për Maqedoninë në tërësi, që qytetarët të kenë mundësinë të na shohin dhe të dëgjojmë të gjithëve në të njëjtën mënyrë. kushte, sepse e gjithë fushata nuk është e barabartë për të gjithë. Ne si përfaqësues të qytetarëve me iniciativë civile apo përfaqësues të subjekteve të vogla politike jemi të pavërejshëm në fushën e informimit, ndërsa kandidatët e tjerë janë të pranishëm çdo ditë në të gjitha mediat në hapësirën mediatike të dhënë me qira të kërkuar me ligj. Nuk jemi të barabartë, nënvizoi Dimitrievski.

Kandidati për president Stevo Pendarovski, i cili kandidon për një mandat të dytë ftoi gjashtë kundërshtarët e tijdhe në dy master-debate, si një formë e paraqitjes dhe përballjes së kandidatëve, me të cilat do të shmangeshin apo reduktoheshin akuzat dhe do t'u hapej mundësia që të shtatë të përballeshin me programet e tyre për garën e ardhshme zgjedhore.

Selia e kandidatëve të tjerë presidencialë ranë dakord për të mbajtur një master debat, por disa nga kandidatët kishin kusht që Stevço Jakimovski, i cili ishte në "listën e zezë" të SHBA-së dhe Biljana Vankovska, për shkak të qëndrimeve të saj për BE-në dhe NATO-n, të mos merrnin pjesë në debat.

Për shkak të këtyre kërkesave konkrete, nga selia e Pendarovskit kanë njoftuar se master-debatet nuk do të zhvillohen.

Debatet ishin parashikuar të mbaheshin në terren neutral dhe të transmetoheshin nga televizioni kombëtar, si dhe në platformat sociale.

Për përjashtimin e disa prej kandidatëve, nga selia e Pendarovskit thuhet se kjo nuk është e mundur, sepse Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve ka konfirmuar se janë shtatë kandidatë. Po ashtu, në vend të dy debateve ishte paraparë të mbahej vetëm një, me propozim që ai të mbahet më 10 prill.

Master-debatet e kandidatëve për president nuk do të zhvillohen

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës