KSHZ-ja propozon një dispozitë kalimtare në Kodin Zgjedhor që do të lejojë votimin me dokumentet e vjetra të vlefshme

Dokumentet e kartës së identitetit
Lëshimi i kartave të reja të identitetit / Foto: MPB

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) propozon që të futet një dispozitë kalimtare në Kodin Zgjedhor që do të lejojë votën në këto zgjedhje me dokumentet e vjetra të vlefshme.

- Si KSHZ i kemi bërë propozim Kuvendit - të bëhet një ndryshim në Kodin Zgjedhor, në të cilin do të ketë një dispozitë kalimtare vetëm për këto zgjedhje, që të vlejnë edhe dokumentet e vjetra të vlefshme që të mund të votojnë të gjithë qytetarët. . Do të miratohet apo jo, varet nga Kuvendi, deklaroi sot kryetari i Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, Aleksandar Dashtevski.

Sa i përket personave që mbushin 18 vjet, Dashtevski tha se do të mund të regjistrohen për t'u përfshirë në Listën zgjedhore.

– Për të rriturit është gjetur një zgjidhje dhe dihet saktësisht me ligj se kur do të mund të regjistrohen. Ajo që është në ligj është ajo që është, tha ai.

Letërnjoftimet e paskaduara do të vlejnë si në sportel ashtu edhe në qendrat e votimit, nuk ka bujë

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës