DiCaprio: Kreu i NASA-s pesë vjet më parë më zbuloi se një katastrofë po i vinte botës dhe goditi

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio / Foto: Profimedia

Aktori Leonardo DiCaprio në promovimin e filmit "Mos shiko lart"Prodhuar nga"Netflix“Ai foli për problemin me ndryshimi i klimës dhe tha se nuk ishte optimist për këtë.

Rishikimi: "Mos shiko lart" është një pasqyrë që zmadhon, por nuk shtrembëron pamjen reale të njerëzimit

“Mbaj mend që punova në dokumentarin ‘Para përmbytjes’ kur vizitova kreun e NASA-s, i cili shpjegoi me detaje se çfarë do të ndodhte në botë në pesë vitet e ardhshme. E pyeta: “Çfarë do të ndodhë në Kaliforni?” Për të cilën ai u përgjigj: “Do të ketë zjarre të mëdha që do të shkatërrojnë pemë të panumërta, pasuar nga një thatësirë ​​e paprecedentë”, tha aktori.

DiCaprio argumenton se injorimi i komunitetit shkencor është një turp dhe tha se korporatat duhet të kontribuojnë nëse duam të kemi një zgjidhje pozitive për këtë situatë.

“Gjithçka varet nga evolucioni i ndërgjegjes së species sonë dhe vendimi nëse do të reagojmë me kohë. Tani ekspertët na kanë dhënë një periudhë prej nëntë vjetësh në të cilën pasojat e krizës klimatike do të bëhen më të qarta, më realiste dhe të pakthyeshme. Nuk është kjo ajo që më bën optimist. “Bota që shohim sot, me gjithë këto katastrofa, nuk do të përmirësohet, por vetëm do të përkeqësohet”.

Aktori shprehet se është krenar që është pjesë e një filmi që dëshiron të tregojë realitetin dhe të theksojë urgjencën e veprimit, por beson se përpjekjet duhet të vijnë nga sektori privat, pra nga kompanitë që prodhojnë 70% të shfaqjeve botërore. .

Video e ditës