Klinika e Fëmijëve mori certifikatën e akreditimit cilësor për herë të tretë

Institucioni publik shëndetësor, Klinika Universitare për Sëmundje të Fëmijëve – Shkup, ka përfunduar me sukses procesin e akreditimit për standardet dhe kriteret për cilësinë e veprimtarisë shëndetësore, me çka është pajisur me certifikatë të vlefshme për tre vjet, njoftojnë nga atje.

Agjencia për Cilësi dhe Akreditim të Institucioneve Shëndetësore (AKAZUM) në fund të javës së kaluar i dha certifikatën e akreditimit drejtorit mjekësor. Valentina Cvejoska Çolakovska dhe Drejtori Organizativ M.Sc Arkin Yahji, si dhe anëtarëve të ekipit të Klinikës të cilët kanë punuar me përkushtim në periudhën e kaluar për krijimin dhe ruajtjen e standardeve për riakreditimin e këtij objekti shëndetësor.

Ky është akreditimi i tretë me radhë i ISHP Klinikës Universitare për sëmundje të fëmijëve – Shkup, përndryshe është i dyti me afat vlefshmërie prej tre vitesh. Me këtë Klinika jonë konfirmoi dhe dëshmoi përmirësimin e cilësisë së punës së saj, duke krijuar kushte, procese dhe procedura sa më të mira në drejtim të trajtimit të shëndetit të fëmijëve dhe organizimit të shërbimeve mjekësore.

Shpreh mirënjohje të madhe për të gjithë punonjësit që kanë punuar me përkushtim dhe profesionalizëm maksimal gjatë gjithë këtyre viteve për të arritur këtë qëllim, veçanërisht për anëtarët e ekipeve dhe Komisionit për përmirësimin e cilësisë së aktivitetit shëndetësor, tha Asoc. Cvejoska Çolakovska Dr.

Klinika e fëmijëve ishte ndër tre institucionet e para të akredituara shëndetësore në vend, pasi dhjetë vite më parë filloi procesi i akreditimit për cilësinë e shërbimeve shëndetësore përmes AKAZUM-it.

Procedura për vlerësimin e jashtëm të Klinikës së Fëmijëve është realizuar nga ekipi i ekspertëve – vlerësues të jashtëm të autorizuar të emëruar nga Agjencia për Cilësi dhe Akreditim të Institucioneve Shëndetësore dhe është realizuar në gjysmën e dytë të muajit maj të këtij viti.

Vlerësimi i jashtëm është pjesa më e rëndësishme e procesit të akreditimit të objektit shëndetësor.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës