Një hetim i detajuar nga Evropa për dështimin e sistemit energjetik rajonal

foto elektrik mia

Komiteti i Operacioneve të Sistemit i Rrjetit Evropian të Operatorëve të Sistemit të Transmetimit të Energjisë Elektrike do të kryejë një hetim të detajuar mbi incidentet e ndodhura në rrjetet elektrike në pjesën juglindore të sistemit të energjisë elektrike të Evropës kontinentale dhe shkaktuan ndërprerje në pjesën më të madhe të Malit të Zi, Shqipëri. Bosnjë dhe Hercegovinë dhe pjesërisht në Kroaci.

“ENTSO-E aktualisht është duke mbledhur të gjitha të dhënat relevante teknike për këtë aksident dhe do të ofrojë më shumë informacion sa më shpejt të jetë e mundur”, thuhet në një deklaratë të postuar në faqen e internetit të komitetit, transmeton Tanjug.

"Jadar" nuk do të shkaktojë ndotje të rrjedhave lumore

ENTSO-E thekson se në përputhje me shkallën e klasifikimit të incidenteve, do të kryejnë një hetim të detajuar të ngjarjes në javët në vijim, me mbështetjen e një komisioni ekspertësh. Një dështim i rrjeteve elektrike të Malit të Zi, Shqipërisë, Bosnjë-Hercegovinës dhe pjesërisht të Kroacisë ka ndodhur të premten rreth orës 12:25, dhe pas disa orësh, të gjitha pjesët e katër vendeve të rajonit kanë marrë energji elektrike. ENTSO-E tha në një deklaratë se sistemet e prekura rikthyen energjinë në rrjetet e tyre brenda rreth dy orësh.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës