Një ëmbëlsirë që me siguri do ta shijoni: Recetë e thjeshtë për panën

Foto: Pixabay

Panna cotta është një ëmbëlsirë tradicionale italiane e ngjashme me pudingun. Edhe pse më së shumti shërbehet në restorante dhe pastiçeri, në fakt është shumë e thjeshtë për t'u përgatitur në shtëpi. Kjo ëmbëlsirë është krijuar në veri të Italisë, dhe fjalë për fjalë nga italishtja do të thotë "krem i gatuar".

Krijohet si kombinim kremi dhe sheqeri, i aromatizuar me vanilje dhe shërbehet në formën e një gote ose një kallëpi të vogël e të rrumbullakët në të cilin formohet teksa ftohet.

Përveçse është e lehtë dhe e shijshme, pana cotta është një ëmbëlsirë e preferuar në mbarë botën për shkak të lehtësisë së përgatitjes. Shija e butë, qumështore dhe mundësitë e shumta të përgatitjes, si mbushja me karamel, çokollata e shkrirë apo kombinimi me fruta, e bëjnë atë një ëmbëlsirë ideale me lugë për çdo kohë të vitit.

Përbërësit për panën:

- 500 ml salcë kosi e ëmbël
– 1 shkop vanilje
– 8 fletë xhelatinë
- 80 g sheqer

përgatitja:

Filloni përgatitjen duke i vendosur fletët e xhelatinës në ujë të ftohtë për 10 deri në 15 minuta. Pritini lëvozhgën e vaniljes për së gjati dhe grijini farat me thikë. Ndërkohë në një tenxhere me madhësi mesatare vendosim ajkën e ëmbël, shtojmë sheqerin, farat dhe shkopin e vaniljes.

Ngroheni në zjarr të ulët derisa të fillojë të vlojë, më pas fikeni zjarrin dhe lëreni tenxheren mënjanë. Kur xhelatina të jetë tretur e kulloni nga uji dhe e shtoni tek lëngu me kremin që keni ngrohur dhe e përzieni derisa xhelatina të tretet plotësisht.

Përgatisim kallëpe të rrumbullakëta me kapacitet 150 ml, i mbushim me panën dhe i lëmë në frigorifer për të paktën pesë orë. Kur të jenë formuar dhe të ziejnë, zhyteni çdo kallëp në ujë të vluar për disa sekonda dhe përmbyseni në një pjatë.

Mundësitë e servirjes dhe dekorimit janë të shumta: panën mund ta shërbeni vetëm ose me një sipërme sipas dëshirës, ​​si karamel, çokollatë e shkrirë ose mbushje frutash.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës