Dermatologia zbuloi: Po përdorim gabimisht kremin kundër diellit, kujdes për sasinë që aplikoni

Foto: Profimedia

Si të mbroheni më mirë nga dielli? Një pyetje që ndoshta ia bëni vetes më shpesh tani sesa gjatë pjesëve të tjera të vitit. Sa krem ​​mjafton, nëse duhet të ri-aplikohet pas larjes, janë pyetjet që shpesh kërkojmë përgjigje kur digjemi nga dielli ose pak para se të bëjmë banjë.

Rekomandohet të vishni sa më shumë rroba dhe kapele dhe të përdorni një gamë të gjerë kremrash kundër diellit.

“Nëse keni qenë në ujë për disa kohë ose jeni duke djersitur, riaplikoni çdo disa orë dhe është më mirë të qëndroni nën një ombrellë sa herë që keni mundësi të shmangni rrezet e diellit direkte”, tha Dr. Lawrence Green, një dermatolog i certifikuar dhe klinik. profesor i dermatologjisë në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit George Washington.

Green sugjeron gjithashtu përdorimin e kremrave ose kremrave kundër diellit, jo sprej për arsye praktike.

“Kur përdorni një sprej, shumë prej tij shkon në ajër, jo në lëkurë, kështu që keni më pak mbrojtje nga sa mendoni. "Ato mund t'ju lënë gjithashtu mbrojtje të pabarabartë nëse nuk i fërkoni plotësisht," shpjegon një mjek.

Konsiderohet se sasia e kremit që duhet të aplikohet është e barabartë me një deri në dy topa pingpongu në vendet e ekspozuara ndaj diellit.

“Mos harroni për zonat e ndjeshme, si fytyra, veshët, pjesa e pasme e qafës dhe majat e këmbëve, apo zonat e vështira për t’u arritur si pjesa e pasme”, thotë dermatologu.

Video e ditës