Këto ditë më në fund do të mbërrijnë faturat e ngrohjes së tetorit

Ngrohje qendrore / profimedia
Foto: Ina FASSBENDER / AFP / Profimedia

Këto ditë, në fillim të dhjetorit, shkupjanët do të marrin faturat e ngrohjes për muajin tetor. ESM – furnizim bëri të ditur sot se faturat janë gati dhe dërgimi i tyre tek konsumatorët është në proces, dhe se shuma e faturave për qytetarët dhe kompanitë që paguajnë me 12 këste do të jetë e njëjtë me ato të muajit gusht dhe shtator.
ESM thekson se në periudhën tetor-prill kur jepet energjia termike, çmimi i energjisë së marrë me qira dhe energjisë termike të dorëzuar për amvisëri mbështetet financiarisht nga buxheti i shtetit, me vendim të Qeverisë, për shkak të sigurimit të besueshmërisë në furnizimi me energji termike në kushtet e ekzistencës në gjendje krize.

Konsumatorët do t'i marrin faturat në ditët në vijim në të njëjtën mënyrë si më parë, pra ata që kanë përdorur shërbimin "e-faturë" do ta marrin faturën në formë elektronike, ndërsa pjesa tjetër e konsumatorëve do ta marrin faturën në formë letre — dheinformojnë nga ESM.

Sa i përket mënyrave të pagesës, konsumatorët do të mund të paguajnë faturat në pikat e pagesave të ESM Supply pa komision. Konsumatorët që kanë lidhur një marrëveshje për arkëtimin e faturave të energjisë termike përmes një urdhëri të përhershëm do të marrin udhëzime nga banka mëmë se si të veprojnë ose do të njoftohen për të drejtuar pagesën te furnizuesi i ri. Nga ana tjetër, ata konsumatorë që paguajnë me urdhërpagesë, në banak në bankë ose përmes bankingut elektronik, në shabllonet e ruajtura, pra urdhërpagesat PP, do të duhet të kontrollojnë dhe të fusin llogarinë xhiro të Furnizimit ESM të specifikuar në faturat.

Vërejmë se jemi duke u përgatitur intensivisht që konsumatorët të kenë të gjitha opsionet e pagesës si më parë, si shërbimin “Pagesa e shpejtë” dhe shërbimin “EPAY”, për të cilat do t’i informojmë më tej – thonë nga kompania.

Video e ditës