Sot festohen dëshmorët e shenjtë Besimi, Nadezh, Ljubov dhe nëna e tyre Sofia

Foto: Dëshmorët e shenjtë Vera, Nadezh, Ljubov dhe nëna e tyre Sofia

Ata jetuan dhe vuajtën në Romë, në kohën e perandorit Hadrian. Sophia e mençur, siç dallohet nga emri që mban (pasi Sophia do të thotë urtësi në greqisht), mbeti e ve dhe si e krishterë e mirë u vendos mirë në besimin e Krishtit dhe të bijave. Në kohën kur dora torturuese e Adrianit shtrihej në shtëpinë e bamirësisë së Sofjes, Vera ishte dymbëdhjetë vjeç, Nadezh dhjetë dhe Ljubov nëntë vjeç. Të katërt të paraqitur para mbretit, të kapur për dore me modesti, por me vendosmëri, deklaruan besim në Zotin Krisht dhe refuzuan t'i ofronin flijime idhujtarie Artemidës. Para se të vuante, nëna inkurajoi vajzat e saj me këshilla që të ngulmonin deri në fund. “Dhëndri juaj qiellor Jezu Krisht është shëndet i përjetshëm, bukuri e papërshkrueshme dhe jetë e pavdekshme. Dhe kur trupat tuaj të vriten në mundime, Ai do t'ju veshë me mosprishje dhe plagët e trupave tuaj do të shkëlqejnë në qiell si yje." Torturuesi i torturoi të gjithë me mundime zemërimi, një nga një: së pari Besimi, pastaj Shpresa. dhe ne fund Dashuria. I rrahën, i prenë, i hodhën në zjarr dhe në katran të nxehtë dhe në fund i vranë me shpatë një nga një. Sofia mori trupat e pajetë të vajzave të saj, i çoi jashtë qytetit dhe i varrosi me nder. Ajo qëndroi në varrin e tyre tri ditë e tri net duke iu lutur Zotit dhe kështu ia dorëzoi shpirtin Atij, duke nxituar në vendbanimet qiellore, ku e prisnin shpirtrat e bijave të saj të bekuara.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës