Sot festohet Apostulli i Shenjtë Onesim

Foto: Apostulli i Shenjtë Onesim

Një nga shtatëdhjetë apostujt. Ai ishte skllav i Filemonit, një burrë i pasur dhe i respektuar në qytetin e Kolosës në Frigji, por diçka nuk shkoi me të zotin dhe ai iku në Romë, ku dëgjoi Ungjillin nga apostulli Pal dhe u pagëzua. E pra, meqenëse Pali e kishte sjellë më parë Filemonin në besimin e vërtetë, ai tani i ka pajtuar këta të dy, Filemonin dhe Onesimin, zotërinë dhe skllavin, duke i shkruar një letër të veçantë Filemonit, një nga shkrimet më prekëse në Shkrime. "Të lutem," shkruan ai, "për djalin tim Onesimin, të cilin e linda në zinxhirë... Ndoshta kjo është arsyeja pse ai është ndarë prej jush për një kohë, që ta pranoni përgjithmonë, jo më shumë si skllav, por më shumë se një skllav. , si një vëlla i dashuruar." I shtyrë nga kjo letër, Filemoni në fakt e pranoi Onesimin si vëlla dhe e liroi nga skllavëria. Më vonë, Onesimi u emërua peshkop nga vetë apostujt dhe pas vdekjes së apostullit Timote, ai mori Selinë e Efesit. Kjo mund të shihet nga letra e Shën Ignatius Hyjnbartës. Në kohën e persekutimit të Trajanit, Onesimi ishte tashmë një plak. Ai u arrestua dhe u dërgua në Romë. Këtu ai doli para gjykatësit Tertull, kreu dënimin me burg dhe në fund u vra me shpatë. Trupi i tij u mor nga një grua e pasur, u vendos në një arkivol argjendi dhe u varros me nder në vitin 109.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës