Shën Eumenius, peshkopi i Gortinit në Kretë, kremtohet sot

Shën Eumeni, peshkop i Gortinit në Kretë

Që në moshë të re ai ndoqi me gjithë zemër Krishtin, duke e çliruar veten nga dy barrat e mëdha: barra e pasurisë dhe barra e trupit. Ai e hoqi barrën e parë duke shpërndarë të gjithë pronën e tij tek të varfërit dhe nevojtarët, dhe nga tjetra me një agjërim të madh. Dhe kështu ai shëroi veten së pari, dhe pastaj filloi të jepte shërim për të tjerët. Pa pasion dhe i mbushur me hirin e Frymës së Shenjtë, Eumenes shkëlqeu me një dritë që nuk mund të fshihej. Siç është shkruar se një qytet në majë të një mali nuk mund të fshihet (Mateu 5:14), kështu që as Shën Eumenesi nuk mund të fshihet nga bota. Si peshkop, ai sundoi kopenë e Krishtit si një bari i mirë. Ai ishte babai i jetimëve, pasuria e të varfërve, ngushëllimi i të pikëlluarve, shëruesi i të sëmurëve dhe një mrekulli i mrekullueshëm. Ai kreu shumë mrekulli me lutje: ai vrau një gjarpër të rrezikshëm, dëboi demonët, shëroi të sëmurët, jo vetëm në vendin e tij, por edhe në Romë dhe Tebë. Në Tebë ai u lut për shiun nga Zoti në kohë thatësire; dhe atje ai përfundimisht i dha fund jetës së tij tokësore dhe u transferua në vendbanimet e përjetshme të Zotit të tij. Ai jetoi dhe punoi në shekullin e 7 -të.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës