Sot festohet i nderuari Onufri i Madh

I nderuari Onufrius i Madh

Ky shenjtor jetoi në shkretëtirë për gjashtëdhjetë vjet, kur vizitoi murgun Pafnutius. Flokët dhe mjekra e tij arrinin deri në tokë dhe trupi i tij ishte i mbushur me flokë të gjatë për shkak të lakuriqësisë së tij afatgjatë. Flokët e tij ishin të gjitha të bardha si bora dhe e gjithë pamja e tij ishte shkëlqyese, sublime dhe e frikshme. Sapo pa të sapoardhurin, e quajti Pafnutius dhe më pas i tregoi biografinë e tij të shkretëtirës. Ai ishte dërguar në atë vend në shkretëtirë nga Engjëlli i tij Mbrojtës, i cili e kishte thirrur më parë. Për një kohë të gjatë ai hëngri vetëm lakrën, e cila rrallë gjendej në shkretëtirë, dhe më pas, pasi pësoi beteja me demonët dhe kur zemra e tij u forcua plotësisht në dashurinë e tij për Zotin, hëngri bukën që i solli një engjëll i Zoti. Përveç kësaj, pranë qelisë së tij me Providencën e Zotit u rrit një palmë me një frut të shijshëm hurme dhe një burim me ujë të pijshëm. "Dhe mbi të gjitha," tha Onufrius, "unë ha dhe pi nga fjalët e ëmbla të Zotit." Kur Pafnutius e pyeti se si e mori kungimin, vetmitari Onuphrius u përgjigj se një Engjëll i Zotit i sillte Kungimin çdo të shtunë dhe merrte pjesë në të. Të nesërmen, plaku i tha Pafnutit se ishte dita e largimit të tij nga kjo botë, u përkul në gjunjë, iu lut Zotit dhe ia dorëzoi shpirtin. Në atë moment Pafnutius pa dritën e qiellit duke ndriçuar trupin e shenjtorit të ndjerë dhe dëgjoi këndimin e forcave engjëllore. Pasi varrosi me nder trupin e Shën Onufrit, Pafnutius u kthye në manastirin e tij si dëshmitar i gjallë, për të mirën shpirtërore të të gjithëve për të treguar jetën e njeriut të Zotit dhe madhështinë e Providencës Hyjnore për ata që i dorëzohen plotësisht shërbimit. të Zotit. Eremiti i shenjtë Onufrius vdiq në vitin 400.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës