Sot protesta ka një rrugë të re: Nga Qeveria përmes Ministrisë së Jashtme në Kuvend

Njoftim proteste/Foto: Ultimatum jo faleminderit

Një protestë e re qytetare nën moton është paralajmëruar për ditën e sotme duke filluar nga ora 19:00 "I fundit - JO faleminderit" para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë

Protesta do të fillojë para Qeverisë, e më pas do të vazhdojë përmes Ministrisë së Punëve të Jashtme deri në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë.

Qytetarët sot masivisht do të kundërshtojnë propozimin poshtërues për Maqedoninë që pranon të gjitha kushtet bullgare, njoftuan organizatorët e protestës në thirrjen e nënshkruar vetëm si "Ultimatum - JO faleminderit".

Protestat nisën zyrtarisht të shtunën, ndonëse një grup më i vogël qytetarësh protestuan para qeverisë edhe të premten. Mbrëmë gjatë protestave janë vëzhguar disa incidente para Kuvendit dhe Qeverisë në të cilin janë lënduar katër policë, si dhe janë dëmtuar xhamat dhe rrethojat mbrojtëse të institucioneve.

Video e ditës