Sot festohet Hieromartish i Shenjtë Cornelius njëqind

Hieromartish i Shenjtë Cornelius i njëqindit

Oficer romak dhe romak në Cezarea, Palestinë. Pagëzuar nga apostulli Pjetër, sipas zbulesës qiellore (Zan. 10: 1). Ai ishte i pari nga johebrenjtë që iu bashkua Kishës së Perëndisë. Deri atëherë, disa mendonin se Kisha e Krishtit ishte vetëm për hebrenjtë dhe për ata që morën rrethprerjen hebraike. Pasi u pagëzua, Korneli la gjithçka dhe ndoqi apostullin Pjetër. Ky apostull më vonë u shugurua peshkop dhe u dërgua në qytetin pagan të Skipseos, ku Shën Cornelius pësoi shumë fyerje dhe tortura për hir të Krishtit, por me fuqinë e Zotit ai përmbysi tempullin e Apollonit dhe pagëzoi princin e atij qyteti , Dhimitri, dhe dyqind e shtatë shtatë paganë. Pasi u informua nga Zoti për ditën e vdekjes së tij, ai thirri të gjithë të krishterët, i këshilloi ata, iu lut Zotit për ta dhe iu paraqit paqësisht Zotit në pleqërinë e tij të nderuar. Me kalimin e kohës ata harruan varrin e tij dhe u bë i shkretë. Por shenjtori iu shfaq Peshkopit Silouan të Troas dhe i tha atij për varrin e tij, me një urdhër për të ndërtuar një kishë atje. Peshkopi e bëri këtë me ndihmën e qytetarit të pasur Eugjeni. Mrekulli të shumta u kryen nga reliket e Shën Kornelit.

Video e ditës