Demiri: Drejtori Shokarovski po bën mobbing për doktorin Sashko Jovev

Pas marrjes së të dhënave jozyrtare për rritjen e vdekshmërisë në Klinikën e Kardiokirurgjisë Shtetërore, Ministri i Shëndetësisë, dr. Ilir Demiri, formoi një komision që hetoi vdekshmërinë në Klinikën.

Sot është marrë një raport zyrtar nga Komisioni.

Është bërë një analizë statistikore e testit Chi-square dhe është konfirmuar se lidhja mes dy grupeve dhe vdekshmërisë konsiderohet statistikisht e parëndësishme, thanë për “Sloboden Pechat” nga Ministria e Shëndetësisë.

Ministri i Shëndetësisë Ilir Demiri konsideron se profesori Sashko Jovev është në disavantazh dhe se drejtori Dr. Marjan Shokarovski po e bën mobbing.

Lutja e ministrit Demiri drejtuar mediave është që periudha kalimtare e largimit të ministrit të mos përdoret për të shpifur shëndetin publik dhe për të mbuluar sukseset, është i vetmi institucion që prodhon staf dhe të gjithë e kemi detyrim ndaj tij. Mendimi i ministrit Demiri për këto ngjarje është se marrëdhëniet ndërpersonale në të njëjtin institucion dhe heqja e të drejtës së të drejtës së profesorit Sashko Jovev në periudhën e kaluar në të cilën ai ishte dhe vazhdon të jetë i mobbing nga drejtori aktual i mjekësisë janë jashtëzakonisht të trazuara. Profesor Jovev duhet lejuar sa më parë të jetë pjesë e ekipeve operative, thotë Demiri.

“Sloboden Pechat” ka tre muaj informacion për vdekshmërinë në Klinikën e Kardiokirurgjisë. Në korrik 2022 janë operuar 12 pacientë me sëmundje koronare, 6 prej të cilëve kanë vdekur. Në gusht 2023 janë operuar 11 pacientë, shumica me sëmundje koronare dhe dy për zëvendësim të valvulës. Gjashtë prej tyre vdiqën. Në tetor 2023 janë operuar 8 pacientë me sëmundje koronare dhe një me sëmundje valvulare. Tre persona vdiqën. Nga gjashtë pacientë me zemër mekanike të implantuar, pesë kanë dalë. “Free Press” nga Ministria e Shëndetësisë, përmes Ligjit për Qasje të Lirë në Informata Publike, ka kërkuar raportin zyrtar të nënshkruar nga komisioni i ekspertëve për të marrë një pasqyrë të gjendjes reale në detaje lidhur me vdekshmërinë në Klinikën e Kardiokirurgjisë.

Drejtori i Klinikës, Dr. Sipas tij, vdekshmëria është ulur, dhe sasia e punës është rritur për 30 për qind.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës