Një pjesë e Negotinës pa energji elektrike pas stuhisë, zhbllokohet rruga Dubrovë - Vojshanci

Foto: Screenshot, Facebook

Është zhbllokuar rruga Dubrovë – Vojsanci, e cila është bllokuar nga stuhia e shiut dhe erës që ka përfshirë Negotinën pasditen e sotme, në Timjanik ende nuk ka rrymë për shkak të rrëzimit të shtyllave, ka konfirmuar për MIA-n kryetari i komunës së Negotinës. Goran Stojanov.

Ai ka përsëritur se stuhia ka marrë kulmet e disa shtëpive në komunë. Për ditën e nesërme ai ka paralajmëruar formimin e Komisionit të Vlerësimit të Dëmtimeve me qëllim dëmshpërblimin e të gjithë atyre që kanë pësuar pasojat e stuhisë.

“Është e vërtetë, disa shtëpi kanë mbetur pa çati në lagjen Saat Kula dhe në lokacione të tjera të qytetit, disa në fshatin Timjanik. Zjarrfikësit e Negotinit dhe punonjësit e shërbimeve komunale, së bashku me zjarrfikësit e Kavadarit që erdhën në ndihmë, po zgjidhin pasojat e pemëve të rëna në disa lokacione të komunës”, sqaroi Stojanov.

Kryetari Stojanov tha se së bashku me përfaqësues të shërbimeve profesionale janë në terren dhe po e inspektojnë vendin.

Një tornado ka ndodhur në Negotinë, një vorbull, tha CUK për MIA.

“Informatat tona thonë se një gjë e tillë nuk ka ndodhur në Negotinë për një kohë të gjatë. Stuhia, e cila zgjati vetëm njëzet minuta, shkaktoi pasoja të rënda. Ishte me forcë të jashtëzakonshme dhe ndryshoi drejtim dy herë. Veriu, pastaj jugperëndimi dhe përsëri veriu. Ai mbante me vete pjesë të strukturave të çatisë, pemë, shtylla me një pjesë të tensionit të ulët dhe tela, konstruksione kallaji dhe plastikë u shkatërruan dhe u morën. Nëse stuhia do të kishte zgjatur vetëm pesë deri në dhjetë minuta më shumë, Zoti na ruajt, do të ishte një fatkeqësi e vërtetë për Negotinë”, tha Goran Stojanovski, shef i Departamentit për Operacione dhe Koordinim në QKM.

Ai ka theksuar se do të përcaktohen dëme shtesë ndër të tjera edhe për kulturat bujqësore.

Disa banorë të Negotit kanë raportuar për dëme nga stuhia, zjarrfikësit po ndërhyjnë në terren.

“Nga kreu i RCUK-së Negotinë jemi njoftuar se nga ora 16.10 deri në ora 16.30 komuna e Negotinës është përfshirë nga një stuhi e fortë e përcjellë me erë dhe shi të rrëmbyeshëm. Nga TPPE Negotinë jemi njoftuar se nga qytetarët janë raportuar më shumë dëme. Është intervenuar, TPPE Negotinë ndërhyn në vendet më kritike të prekura nga stuhia, ka pemë të shkulura, shtylla të rrëzuara, çati të dëmtuara të shtëpive dhe banesa të përmbytura, njoftojnë nga Qendra për Menaxhimin e Krizave.

Në pyetjen e MPB-së, Elektrodistribucija është përgjigjur se në fshatin Timjanik kanë rënë disa shtylla për shkak të stuhisë që ka përfshirë rajonin e Negotinit.

“Ekipet e Elektrodistribucës janë në terren me qëllim të sanimit të defekteve që kanë ndodhur”, tha për MIA-n Elektrodistribuca, pas informacionit se në Timjanik nuk ka rrymë.

Video e ditës