Padyshim fundi i epokës së Abramovich, miratoi shitjen e Chelseat

Roman Abramovich zotëron Chelsean për 19 vjet / foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka miratuar shitjen e Chelsea te një konsorcium amerikan i udhëhequr nga miliarderi Todd Bolly. Konsorciumi i udhëhequr nga bashkëpronar i ekipit të bejsbollit Los Angeles Dodgers, Todd Bolley do të paguajë 4.25 miliardë për të blerë Chelsean.

“Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar vendosi të martën mbrëma të lëshojë një licencë për të shitur Chelsean”, tha një zëdhënës i qeverisë.

Më herët, Premier League miratoi shitjen, duke i dhënë fund epokës së Roman Abramovich te Chelsea. Rusi zotëroi Chelsean për 19 vite dhe gjatë kësaj kohe “blutë” fituan 21 trofe, pesë prej të cilëve në Premier League dhe dy në Champions League.

Paratë nga shitja e Chelsea-t do të shkojnë në një llogari të ngrirë të kontrolluar nga qeveria dhe më pas do të përdoren për qëllime humanitare për të ndihmuar Ukrainën.

Abramovich u detyrua të shesë klubin për bashkëpunimin e tij të dyshuar me qeverinë ruse gjatë pushtimit ushtarak të Ukrainës. Kompanitë e Abramovich bashkëpunuan me qeverinë ruse në prodhimin e armëve që u përdorën më vonë në Ukrainë.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar vendosi sanksione ndaj Abramovich më 10 mars, por i dha Chelseat një leje speciale për të përfunduar sezonin në Premier League dhe Champions League. Licenca skadon më 31 maj dhe ky është afati kur Chelsea duhet të marrë pronarë të rinj.

- Pas sanksioneve të vendosura ndaj Roman Abramovich, qeveria punoi shumë për të siguruar që Chelsea të mund të vazhdonte të luante futboll. Ne kemi theksuar gjithmonë se e ardhmja e Chelseat mund të jetë e sigurt vetëm me një pronar të ri. Ne jemi gjithashtu të kënaqur që Roman Abramovich, ose një person tjetër nën sanksione, nuk do të përfitojë nga shitja. Qeveria do të fillojë menjëherë një proces për të siguruar që të ardhurat nga shitja e Chelsea të përdoren për qëllime humanitare në Ukrainë në mbështetje të viktimave të luftës - tha qeveria e Mbretërisë së Bashkuar.

Video e ditës