Debati "Skena letrare në kontekstin kulturor bashkëkohor" do të ofrojë një dialog krijues për të menduar për rrjedhat kulturore.

Ftesë për manifestimin në QIK-Shkup

Në Qendrën Kulturore dhe Informative (QKI) në Shkup më 6 dhjetor (e mërkurë), me fillim nga ora 12:XNUMX, do të mbahet debat me titullin tematik “Skena letrare në kontekstin kulturor bashkëkohor”.

Moderator i debatit do të jetë gazetarja dhe studiuesja e kulturës Ana Jovkovska, kurse pjesëmarrës do të jenë shkrimtari Petar Andonovski, shkrimtari dhe përkthyesi letrar Zhivko Grozdanoski, shkrimtari, redaktor në “PNV Publications”, drejtor i “Festivali i Poezisë në Shkup”. "dhe drejtoreshë programore e "Nata e poetit". në Velestovë" Juliana Veliçkovska dhe shkrimtarja dhe redaktori në shtëpinë botuese "Goten" Vladimir Jankovski.

Debati i organizuar nga Ana Jovkovska në kuadër të programit të veprimtarisë letrare "Rrjedhat letrare maqedonase" të QIK-Shkup me qëllim të zhvillimit dhe afirmimit të veprimtarisë letrare dhe botuese në vendin tonë.

Ngjarja është konceptuar si një lloj platforme për dialog krijues dhe mendim kritik me autorë bashkëkohorë maqedonas të cilët kanë një rol të rëndësishëm në krijimin e trendeve aktuale letrare, teorive kulturore dhe botëkuptimeve politike.

Në debatin përmes veprave të autorëve, në fakt do të trajtohen çështje të rëndësishme sociale: sfidat bashkëkohore të letërsisë, prodhimit kulturor, artit, identiteteve kulturore, kulturës mediatike etj.

(Teksti është botuar në "Shtypi Kulturor" numër 207, në botimin e shtypur të gazetës "Sloboden Pechat" më 2-3.12.2023)

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës