Taksa mbi qiratë e papaguara i vë në rrezik pronarët grekë

Foto: Unsplash

Duke paguar një taksë deri në 45 për qind, pronarët grekë të pronave janë në rrezik për të ardhurat që nuk kanë fituar në vitin 2022 nga qiratë e papaguara, nëse nuk marrin menjëherë hapa konkretë. Sipas legjislacionit, për pronarët që japin prona me qira, por nuk mbledhin qira, ekziston një procedurë e veçantë që duhet të ndjekin për të shmangur taksat.

Parakusht është që deri në afatin e paraqitjes së deklaratës vjetore të taksave, kundër qiramarrësit të jetë lëshuar urdhërpagesë ose urdhër për kthimin e qirasë ose urdhër gjykate për përjashtimin ose caktimin e qirave ose padi. për dëbim ose për caktimin e qirave paraqitet kundrejt qiramarrësit, shoqëruar me vërtetimin e ekzekutimit të tij dhe fotokopje të qarta të së njëjtës dorëzohen në administratën tatimore përpara paraqitjes së deklaratës, analizon Kathimerini.

Në këtë mënyrë, pronarëve të pronave me qira të papaguara mund t'u kursehet tatimi në masën 15 deri në 45 për qind të të ardhurave që nuk kanë marrë në vitin 2022, nëse respektojnë afatin për paraqitjen e deklaratave tatimore. Tatimpaguesit mund të dorëzojnë deklaratat deri më 30 qershor, duke paguar tatimin e marrë me 8 këste mujore.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës