A i pëlqejnë macet shtëpiake shëtitjet në natyrë?

Foto: Unsplash

Vetëm për shkak se maces suaj i pëlqen të nuhasë sallat e ndërtesës suaj nuk do të thotë domosdoshmërisht se ajo ka nevojë për një shëtitje urbane. Gjithashtu, macet që shpesh qëndrojnë pranë dyerve apo dritareve të xhamit dhe shikojnë botën e jashtme nuk janë gjithmonë të përgatitura për atë që i pret atje. Në fakt, nuk do ta dini nëse një shëtitje me zinxhir do t'i përshtatet asaj derisa ta provoni.

Foto: Unsplash

Ajo që ju nevojitet, nëse doni të ecni macen tuaj me zinxhir, është padyshim durimi. Pjesërisht sepse macet janë shumë fleksibël dhe të shkathët, kështu që një zinxhir klasik nuk është një opsion, pasi rrit gjasat e arratisjes. Një arsye tjetër është se zinxhiri mund ta shtrëngojë shumë lehtë qafën e maces dhe të çojë në mbytje. Në këtë rast, një rrip me rrip është alternativa më e mirë. Dhe sigurisht, sa më shpejt të filloni ta mësoni macen tuaj me zinxhirin, aq më i suksesshëm do të jeni në këtë përpjekje.

Foto: Unsplash

Përpara se të vendosni parzmoren në mace, lëreni që ta nuhasë atë dhe të njihet me të. Nëse prezantimi duket se po shkon mirë, provoni t'i vendosni rripin e sigurimit dhe ta lini të lëvizë nëpër shtëpi me të. Duhet kohë për t'u mësuar me këtë punë të re për veten tuaj. Pas disa ditësh praktikë, provoni të lidhni rripin, por mos e tërhiqni menjëherë. Lëreni që ta tërheqë edhe atë. Kur ajo e kupton se ai nuk është një kërcënim për të, bëni një shëtitje nëpër shtëpi. Nëse keni sukses, mund të dilni jashtë.

Video e ditës