Daçiq: Bisedimet për qeverinë e re serbe nuk kanë filluar ende, jemi të gatshëm për bashkëpunim me SNS-në

Ivica Dacic / Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Kryetari i Partisë Socialiste të Serbisë (SPS), Ivica Daçiç deklaroi se partia është e gatshme të vazhdojë bashkëpunimin me Partinë Progresive Serbe (SNS) të presidentit Aleksandar Vuќi., si dhe se ende nuk kanë filluar bisedimet për qeverinë e re të Serbisë, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Daçiq për “Politikën” e sotme ka thënë se SPS-ja është e gatshme të vazhdojë bashkëpunimin me SNS-në dhe se pyetja e tij e vetme është se si të ndihmojë më së miri, sepse, siç ka thënë ai, SNS-ja ka fituar numrin më të madh të votave në zgjedhjet parlamentare të mbajtura së fundmi.

Ai gjithashtu tha se nuk është asgjë e re dhe se (SPS dhe SNS) kanë pasur një bashkëpunim shumë të mirë në dhjetë vitet e fundit.

“Ato rezultate ishin shumë të mira dhe është logjike, sipas qëllimeve tona të përbashkëta, të vazhdojmë bashkëpunimin kur është fjala për parlamentin dhe qeverinë e re të Serbisë”, tha Daçiq.

Ai po ashtu tha se ato bisedime ende nuk kanë filluar dhe shtoi se “presidenti (i Serbisë dhe SNS-së Aleksandar) Vuçiq nuk është fajtor pse nuk është konstituuar deri më tani parlamenti i ri serb, sepse zgjedhjet në Tërnovc të Madh janë përsëritur. pesë herë".

Pas zgjedhjeve presidenciale, parlamentare dhe zgjedhjeve për qytetin e Beogradit në prill të këtij viti, parlamenti në Serbi nuk është konstituuar ende për shkak të përsëritjes së zgjedhjeve në Tërnovc të Madh, dhe SPS dhe SNS formuan një koalicion bashkëpunimi për qytetin e Beogradi, në bazë të të cilit u zgjodh Aleksandar Sapic (SNS) për një kryetar të ri të kryeqytetit të Serbisë.

Burimi: MIA

Video e ditës