Dr Stojanoviq paralajmëron: Është shfaqur një simptomë e re e koronavirusit, për të cilën askush nuk është ankuar më parë

Doktor Aleksandar Stojanoviç/ Foto: Printscreen/ Courier TV

Një numër në rritje i pacientëve me Covid ankohen për dhimbje shpine, tha ai dr. Aleksandar Stojanoviq, drejtor i qendrës shëndetësorePalilula", mysafir në programin e mëngjesit në televizion Ndërlidhës.

Situata është e tillë që shumica e të infektuarve me Covid-19 nuk kanë asnjë simptomë. Kur shfaqen shenjat e para të virusit, ato janë kryesisht të lehta dhe shpesh testi nuk i zbulon, pra është negativ dhe pacienti është në fakt pozitiv për Covid. Të rinjtë infektohen në të njëjtën mënyrë si të moshuarit, por pamja e tyre klinike është zakonisht më e lehtë se gripi dhe duket si një ftohje e zakonshme, megjithëse nuk është kështu. Shfaqet një temperaturë pak e rritur, një dhimbje fyti që zgjat një ose dy ditë. Ekspertët na kujtojnë se është e rëndësishme të testojmë veten, për veten dhe për të tjerët.

Për këtë temë për televizionin “Kurir” ka folur doktor Aleksandar Stojanoviq, drejtor i Shtëpisë shëndetësore “Palilula”.

- Një nga simptomat është dhimbja në shtyllën kurrizore, pothuajse çdo i dyti, i treti pacient nga 40 vjeç e lart nuk ka ankesa dhe është hera e parë që hasim në këto simptoma - tha doktor Stojanoviq dhe shtoi:

– Ky lloj është specifik. Keni dhimbje në shtyllën kurrizore, nuk keni temperaturë, bëni një test dhe jeni pozitiv. Kemi edhe bebe të infektuara një muajsh, një muaji e gjysmë. Ka edhe adoleshentë, e kalojnë në këmbë. Simptomat do të jenë më të lehta. Por të rriturit janë më të rrezikuar - theksoi Dr. Stojanoviq.

Video e ditës